Maradona a magyarok ellen

Maradona a magyarok ellen

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) is megemlékezett minden idők egyik legjobb futballistájáról, a szerdán elhunyt Diego Maradonáról.

Az MLSZ nekrológja szerint magyar csapatok válogatott és klubszinten összesen hat alkalommal találkoztak az argentin zsenivel, aki még a 17. születésnapja előtt, 1977. február 27-én a magyar válogatott elleni 5-1-es győzelem alkalmával debütált a nemzeti csapatban, majd 1990 őszén Budapesten is megmutatta tudását.

Az MLSZ írása szerint 1980-ban a magyar ligaválogatott, 12 ferencvárosi, két-két tatabányai, csepeli és dunaújvárosi játékossal a keretben egy hónap alatt 12 mérkőzésen lépett pályára Közép- és Dél-Amerikában. 1980. január 28-án a Maradonával felálló Argentinos Juniors volt az ellenfél. A rendes játékidőben Kakas László kivédte Maradona büntetőjét, de az argentin sztár két akciógóllal válaszolt erre. Magyar oldalról Ebedli és Szokolai talált az argentin kapuba, a mérkőzés 2-2-re zárult, büntetőkkel a hazaiak nyertek.

Hírdetés

Egy év múlva, 1981. február 15-én a Mészöly Kálmán vezette magyar válogatott is szembe került az Argentinos Juniorsszal. Maradona ismét pályán volt, de nem talált a hálóba. Nyilasi Tibor góljával sokáig a magyarok vezetek, végül 1-1-re zárult a találkozó. A lefújás után közös csapatkép készült Maradonával a magyar válogatottról.

Maradona a magyar válogatott ellen az 1982-es világbajnokságon két gólt is szerzett, csapata azt a mérkőzést 4-1-re nyerte meg.

A Napoli játékosaként 1990-ben az Újpest elleni BEK-mérkőzésen Maradona két gólt lőtt Nápolyban a 3-0-s első mérkőzésen, majd pályára lépett a budapesti visszavágón is.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »