Mára széles körben kiderült: Matolcsy György zseniális – már nem gúnyolódnak rajta, és ellenfelei is átvették módszereit – rövidke ellenzéki lapszemle

Orbán Viktor szerint a jegybank nélkül nem érhettük volna el a mostani gazdasági sikereket. Nagyon nehéz volt, hogy Matolcsy Györgyöt a kormányzati munkája helyett jegybankelnöknek kérjék fel, de az idő ezt a döntést igazolta.

Hírdetés

Matolcsyt az ország legkreatívabb közgazdászának nevezte. Akik gúnyosan tettek megjegyzést unortodox módszereinkre, ma már tisztelettel érdeklődnek a recept iránt. Olyan adórendszer nincs, amely minden szempontból igazságos. Orbán szerint aki belátható időn belül hozzányúl a mostani adórendszerhez, az sikertelenné teszi a gazdaságot, ezért ezt az adórendszert meg kell védeni.

Matolcsy György szerint a válságkezelésre szoruló európai uniós országok makrogazdasági számait figyelembe véve Magyarország hajtotta végre a legsikeresebb válságkezelést, az ország minden makrogazdasági mutatóban sikeres. Ez különösen annak köszönhető, hogy megtaláltuk a saját utunkat, új gazdaságfilozófiát, új gazdasági képletet vezettek be.

hvg.hu


Forrás:patriotaeuropa.hu
Tovább a cikkre »