Már zuhanás közben súlyos sérüléseket szenvedett a spanyol kisfiú

Már zuhanás közben súlyos sérüléseket szenvedett Julen Rosello, az a kétéves spanyol kisfiú, aki január 13-án esett bele egy szűk, 25 centi átmérőjű kútba Andalúziában, Totalán város közelében, egy hegyvidéki területén, ahol a család kirándult. Erről a hétvégén közzétett előzetes boncolási eredmények alapján számolt be a Euronews.

A kisfiú holttestének szemléje során kiderült, hogy több sérülést is az okozott, hogy a teste zuhanás közben a kút sziklás falának csapódott. A fiú a talpára érkezett a becsapódáskor, kezei a feje fölé, a magasba voltak emelve, ismerteti a hírcsatorna a jelentést. Ez alapján a testhelyzet alapján az feltételezhető, hogy a zuhanás gyors volt, vagyis a sziklafalnak csapódások nem lassították a kisfiú testét.

Julen Rosello élettelen testét szombat hajnalban, fél kettő előtt öt perccel találták meg a mentőcsapatok 71 méterrel a föld alatt. A törmelék közt találtak hajszálat a fiútól, amiben a DNS megegyezett a fiúéval, így egyértelmű volt, hogy az ő holttestére bukkantak.

Hírdetés

Julen szüleinek már a második gyermeke hunyt el fiatalon. Előző fiuk, Oliver 2017-ben, hároméves korában egy szívrohamban vesztette életét, miközben a tengerparton sétáltak.

A mentés elképesztően bonyolult volt, fúrni kellett a kúttal egy párhuzamos lyukat, és onnan átfúrni a fiú feltételezett helyéhez. A 24 órásra tervezett utolsó fúrások is 33 órán keresztül tartottak, nagyon lassan haladtak előre a nem várt nehézségek miatt.

Az ügyről Fernando Grande-Malarska spanyol belügyminiszter sajtótájékoztatót tartott, amelyen azt mondta: a történet nincs lezárva, amíg fel nem derítik a kisfiú tragédiájának okát. Korábban többször felmerült a gyanú, hogy a gyerek egy illegálisan ásott kútba zuhant bele.

(EN – Index)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »