Már vártuk, hogy eszükbe jusson: 'náci haláltáborokba szállításról' fantáziál a határsértők kapcsán a jenkik volt nagykövete

Már vártuk, hogy eszükbe jusson: 'náci haláltáborokba szállításról' fantáziál a határsértők kapcsán a jenkik volt nagykövete

Magyarország xenofób válasza címmel írt terjedelmes cikket a második világháború óta legnagyobb menekültválságról Eleni Tsakopoulos Kounalakis, az Egyesült Államok volt budapesti nagykövete a The New York Times-ban. Szerinte a menekültválság legsúlyosabb napjaiban az volt a legnagyobb kérdés, Magyarország miért nem engedi át Németországba a migránsokat, ha nem akarja őket Magyarországon.

Aggasztó, "ahogyan és amiért a magyar kormány őrizetbe vette és zaklatta" a többségében Szíriából, kisebb létszámban Afganisztánból és Észak-Afrikából érkező menekülteket – írja a volt amerikai nagykövet a New York Times-ban.

Kounalakis szerint "figyelemre méltó, hogy Orbán Viktor milyen korán felkészült a menekültáradatra". A júniusban országszerte kitett óriásplakátok a volt nagykövet szerint nem a bevándorlóknak, hanem a magyaroknak szóltak, és azokkal megvetették az alapjait annak, hogy "a magyar embereket beoltsák a menekültekkel érzett szimpátia ellen".

Kounalakisnak a bécsi autópályán talált teherautóban meghalt hetvenegy "menekültet" ábrázoló fényképekről "négyszáznegyvenezer magyar zsidó második világháborús náci haláltáborokba szállítása" jutott eszébe.

Hírdetés

Kounalakis szerint a menekültválság közepette a legnagyobb kérdés az volt, hogy ha Magyarország nem akar menekülteket, miért nem engedi őket tovább Németországba. A volt nagykövet szerint "válaszként Orbán Viktor az EU-szabályok mögé bújt", amelyek szerint a belépési országban kell regisztrálni a migránsokat.

De az igazság az, hogy Orbán nem csak Magyarországtól akarja távol tartani a menekülteket, hanem egész Európából. "Ha a szögesdrót-kerítés nem működik, talán a megfélelmlítés és az elzárás majd igen" – tette hozzá.

(MTI – HVG nyomán)

Korábban írtuk: Bármennyire is hihetetlen, sem az Egyesült Államok, sem Izrael nem fogad be menekülteket


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »