Már trükköznek az üzletek

Már trükköznek az üzletek

A járvány kezdetén sok üzlettulajdonos, illetve bérlő önként döntött a bezárásról a kevés vevő miatt. Anyagi tartalékaik mára azonban fogyóban, ezért egyre többen újranyitnak, vagy fontolgatják azt.

Üzlettulajdonosok és szolgáltatók küzdenek a vészhelyzet okozta nehézségekkel. Eltérőek a tapasztalatok vidéken és nagyvárosban. A türelem és az anyagi tartalékok végesek, ezért mindenütt nagyon várják, hogy lecsengjen a járvány – írja a Sonline.hu.

Mint írják, a kisvárosok és falvak fodrászai, kozmetikusai iránt nagy a bizalom, sok szépségszalon jelenleg is teljes gőzzel üzemel. Nem ilyen rózsás viszont a helyzet például a butikok esetében.

Hírdetés

Az egyik kaposvári villamossági és műszaki szaküzlet vezetője létfontosságunak tartja a kis üzletek életben maradásához, hogy visszatérjenek a törzsvevőik. A megyei hírportálnak nyilatkozó férfi igyekszik előre menekülni: növelte az árukészletet, és azon töri a fejét, hogy milyen reklámfogásokkal tudja majd visszahozni a vírus miatt elmaradó vásárlókat.

A kiskereskedők között mindenki a talpon maradásért küzd és úgy gondolják, hogy egy vevő is több, mint a semmi. A lap megjegyzi, a vendéglátóhelyek tulajdonosai még nehezebben viselik a veszteséget, van, aki két héten belül mindenképp újranyitva, mások viszont nem akarnak jáványügyi bírságot kockáztatni.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »