Már sejtik, hogy meddig növekedhet a benzin ára

Már sejtik, hogy meddig növekedhet a benzin ára

A pénzromlás hatásait csaknem mindenki a saját bőrén érzi, a növekvő élelmiszerárak mellett, a gázért és az áramért is többet fogunk fizetni, de a csúcsot az üzemanyagárak jelentik, amely 25 százalékkal emelkedtek tavalyhoz képest.

A Markíza csatorna híradójában Boris Tomčiak szakértőt kérdezte, aki elárulta, a benzin átlagára már 1,5 euró felett lesz a közeljövőben, de attól nem tartanak, hogy elérné az 1 euró 60 centet.

Hírdetés

A világpiacon ugyanis erőteljes nyomást gyakorolnak a kőolajtermelőkre, hogy növeljék a kitermelt mennyiségét, ezzel együtt pedig csökkenjen az ár.

A szlovákiai benzinkutatokon egyébként továbbra is eltérő áron juthatunk üzemanyaghoz, ami több tényezőtől is függ. Átlagban viszont tavalyhoz képest 40 centtel fizetünk többet egy liter benzinért. Az 50 literes tankolás 2020-ban 54 euróba került, napjainkban 72 eurót kell fizetnünk.

Szlovákiában az elmúlt évben leginkább a gázolaj ára emelkedett 26,7 százalékkal, a benzin 23,9, a cigaretta 15,8 százalékkal, míg a nyomtatott lapok ára 13,6 százalékkal.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »