Már rinyál a polkorrekt brüsszeli bürokrata, Junker

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke azzal a felhívással fordult egy szombaton megjelent interjújában a holland választópolgárokhoz, hogy az április 6-ára tervezett népszavazáson ne vessék el az Európai Unió és Ukrajna közötti szerződést, mert szerinte ezzel „megnyitnák az utat egy európai válság” előtt.

Magyar Menedék - Badiny

Hírdetés

Három holland euroszkeptikus szervezetnek 300 ezer támogató aláírás megszerzésével sikerült elérnie, hogy az országban nem kötelező érvényű népszavazást írjanak ki a kérdésről.”Ne csináljunk ebből a referendumból egy Európáról szóló szavazást. Őszintén remélem, hogy a hollandok nem fognak nemmel szavazni olyan okokból, amelyeknek semmi közük magához a szerződéshez” – mondta Juncker a befolyásos NRC című napilapnak.

Még ha a népszavazás nem kötelező érvényű is, valószínűleg mérvadónak tekintik majd egy olyan országban, ahol az euroszkeptikusok állnak a népszerűségi listák élén. Hollandiában 2017-ben lesznek parlamenti választások.”Ha a nem győz, akkor annak Oroszország lesz nagy mértékben a haszonélvezője” – tette hozzá a bizottsági elnök.

Az EU és Ukrajna közötti szabadkereskedelmi megállapodás január 1-jén lépett életbe. A gazdasági és kereskedelmi kapcsolatok mellett a politikai párbeszéd erősítése is a célja. Az oroszbarát Viktor Janukovics volt ukrán elnök 2013-ban nem volt hajlandó aláírni a megállapodást, és ezért robbantotta ki a nyugat a színes forradalmat a kijevi Majdan téren, valamint ez vezetett Janukovics bukásához is.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »