Már pénteken elismerték, hogy buszokkal hordják a migránsokat a magyar határra

Már pénteken elismerték, hogy buszokkal hordják a migránsokat a magyar határra

A zágrábi vezetés már pénteken elismerte, hogy a szerbekhez hasonlóan buszokkal hordja a magyar határra a migránsokat. A horvát miniszterelnök rendkívüli sajtótájékoztatóján arra hivatkozott, hogy a magyar határ sokkal közelebb van, mint a szlovén. Zoran Milanovics elismerte, hogy Horvátország nem bírja a rohamot, másfél-két nap alatt több mint 14 ezer menekült érkezett Szerbiából.

A horvát kormányfő azt hangoztatta, a migráns ok tranzitútvonalnak használják Horvátországot, elszállásolásuk és ellenőrzésük pedig meghaladja Horvátország képességeit. A politikus ezúttal sem hagyta ki Magyarország bírálatát, amelyből Szerbia is kapott.

Hírdetés

„Szomszédaink nagyon gyorsan egyesültek a szolidaritás terén, és most Horvátországra mutogatnak. Mit akarnak, mit csináljunk? Hogy lezárjuk a határainkat, és úgy viselkedjünk, mint Magyarország? Hogy szögesdrótot húzzunk ki? Ez nem megoldás. Az emberek továbbra is érkezni fognak, és Szerbián keresztül Európába irányítják őket, és most Horvátország a legrövidebb út” – jelentette ki Zoran Milanovic horvát miniszterelnök.

A politikus az Európai Unióval is elégedetlen, amelynek szerinte már korábban meg kellett volna oldania a helyzetet a görög-török határon. Milnovic rámutatott: Görögország egyáltalán nem ellenőrzi a schengeni határokat és úgy tűnik, ez ellen Brüsszel sem tesz semmit.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »