Már nyolcvanezer brit követeli az izraeli miniszterelnök letartóztatását

Csaknem 80 ezerre emelkedett azoknak a száma, akik emberiség- és háborúellenes bűnök miatt Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök letartóztatását követelik. A cionführer Nagy-Britanniába tervez látogatást és az aktivisták itt akarják foganatosítani a rabosítást. Az indok, a tavalyi gázai háború, amelyben 2200 palesztin, köztük 577 gyermek vesztette életét.

Az izraeli diplomácia ugyan nevetségesnek ítélte a petíciót, mindenesetre a zsidó állam iránti „rokonszenverősödést” jelzi, hogy csak nem 80 ezer brit írta alá azt a petíciót, amelyben az zsidó miniszterelnök letartóztatását követelik londoni látogatásakor.

Hírdetés

Az aláírók szerint nemzetközi jog alapján lehet letartóztatni Netanjahut, aki a Gázai övezet elleni tavalyi háborúban felelős háborús és emberiségellenes bűnök elkövetéséért.

Közel 2200 palesztint, köztük 577 gyermeket gyilkoltak meg az izraeli háborúban. Több mint 11 ezren szenvedtek tartós.

A zsidó holokauszt fájdalmát 70 év elmúltával is beleverik az emberekbe, auschwitzi őröket és segédszemélyzetet zaklatnak, az apartheid rezsim ugyanakkor egy éve gyermekeket, nőket és időseket gyilkolt meg a Gázai övezetben. A bevetett bombák nem kímélték a civil lakosságot, sőt ENSZ-iskolákat is földdel tettek egyenlővé, számos ártatlan palesztin gyermek halt meg.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »