Már nem működő demokrácia Magyarország

Már nem működő demokrácia Magyarország

A Freedom House nevű nemzetközi szervezet éves országjelentése szerint Magyarország 2016-ban megszűnt megszilárdult demokrácia (Consolidated Democracy) lenni. Az évek óta emelkedő korrupciós indexek, a jogvédelem szintjének romlása és egyéb folyamatok miatt hazánk immár félig megszilárdult demokráciának (Semi-Consolidated Democracy) számít, Romániával és Lengyelországgal egyetemben. A magunk részéről őszintébbnek éreznénk a Freedom House-t, ha már a Gyurcsány-kormány működése idején levonta volna ezeket a pontokat. Például amikor a maszkos pribékek százszámra verték össze az ártatlan embereket az utcán, és hurcolták őket börtönbe, vagy amikor a hatalmi ágak szétválasztásának alapelvét felrúgva létrehozták az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumot. Ettől függetlenül igazuk van, Magyarországon jelenleg valóban siralmas állapotban van a jogállam.

A Freedom House és hasonló társaságok okoskodásait persze némi kritikával kell kezelni, hiszen a Soros-holdudvarba tartozó vadliberális szervezetről van szó, akiknek kizárólag a kontinensfoglalók, a cigányok, a buzik és hasonlók a szépek, a magyar emberek sorsáról nem kívánnak tudomást venni. Így például még a botrányos Magyarok Nyilai-ügy sem verte ki annyira a biztosítékot náluk, hogy a bíróságok függetlenségét jelző pontszámot idén is csökkentsék, így az 2010 óta először maradt azonos az előző évivel. Nagy ugrás állt be azonban a korrupciós indexnél és számos egyéb területen, ahol egyébként valóban van mit kritizálni az Orbán-kormány hatalomra kerülése óta.

Hírdetés

A magunk részéről őszintébbnek éreznénk a Freedom House-t, ha már a Gyurcsány-kormány működése idején levonta volna ezeket a pontokat. Például amikor a maszkos pribékek százszámra verték össze az ártatlan embereket az utcán, és hurcolták őket börtönbe, vagy amikor a hatalmi ágak szétválasztásának alapelvét felrúgva létrehozták az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumot. Ettől függetlenül igazuk van, Magyarországon jelenleg valóban siralmas állapotban van a jogállam.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »