Már nem keresik a Pécsről szökött farkast

Nem keresik tovább a pécsi állatkertből megszökött farkast – mondta az intézmény igazgatója az MTI érdeklődésére vasárnap.

Szatyor Miklós indoklása szerint az állat megtalálására és befogására szombat délelőttől vasárnap reggelig tartó erőfeszítések eredménytelenek voltak, s mivel nem tudják, hogy a ragadozó hol lehet, nem látják értelmét a kutatás folytatásának. „Csalikat helyeztünk ki az erdőkben, hátha kiderül, merre járhat, de érintetlenek maradtak” – jegyezte meg. Az igazgató úgy véli: ha az erdőben nyugalom van, néhány napig van rá esély, hogy a farkas visszajön arra a területre, ahonnan megszökött, s akkor befoghatják.

Az állat szombat délelőtt tíz óra körül szökött meg a kifutóját villanypásztorral is határoló két és fél méter magas kerítésen át, amikor egy gondozó az itatókat töltötte fel. A farkas pénteken két fajtársával együtt érkezett Olaszországból, eddig is állatkertben élt.

Kiürítették az erdőt

Hírdetés

Miközben a rendőrség és a helyi vadásztársaság munkatársai nagy erőkkel vonultak a Mecsek déli oldalára, a városüzemeltetési Biokom Kft. kiüríttette az állatkerttel határos parkerdőt. A Mecsekerdő Zrt. bizonytalan időre erdőjárási tilalmat rendelt el a Pécs környéki erdőkben. Az állami erdészeti vállalat honlapján megjelent közlemény szerint a hatóságok által nagy erőkkel keresett állat életveszélyes szituációt teremtett, ezért a cég arra kéri a kirándulókat, ne induljanak el a baranyai megyeszékhelyhez közeli erdőkbe.

Többen is látták

Az MTI úgy értesült, hogy a farkast szombaton többen is látták a Mecsekben, de befogni nem sikerült.

Szatyor Miklós korábban hangsúlyozta, hogy bár a farkas alapvetően kerüli az embereket, a viselkedése kiszámíthatatlan, ezért senki se közelítsen felé. Ha valaki meglátja az állatot, figyelje meg, merre halad, és tegyen bejelentést a rendőrségen.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »