Már nem is tagadják: a cionista hungarofób Hitgyüli szervezkedik a Jobbik ellen

Amit eddig 99 százalékos biztonsággal tudtunk, az mára teljesen bizonyossá vált. A súlyosan kirekesztő, mélységes hungarofóbia jellemezte Hit Gyülekezete nevű szekta hozta létre a március 15-én egész nap a Jobbik ellen tüntető, és a nemzeti párt ellen több ezres Facebook csoporttal rendelkező galerit.
Legnagyobb meglepetésünkre nagyon nem is kellett háttérinformációk után kutatni, mivel a nemzeti hírportálnak közel sem nevezhető Origo tálcán nyújtotta a tényeket, szép hosszú cikkben vesézték ki a „Szavazz a Jobbik ellen” elnevezésű Facebook csoport felépítését.
Lássuk az Origo cikkét! (Kiemelt betűformátummal a Deres kiegészítései, észrevételei)

A Hit Gyülekezete szimpatizánsai, pártok aktivistái és különböző diákszervezetek tagjai alkotják azt a baráti társaságot (Baráti társaságnak nevezni egy több ezres támogatottsággal, komoly háttértőkével bíró csoportosulást finoman fogalmazva is hazugság, főleg egy olyan cikkben, amelyben éppen kiderül, hogy kik is a támogatók), amely másfél nap alatt tüntetést szervezett a Jobbik ellen. Egy magánszemély fizette az ezer pólót és a 150 táblát, de azt nem árulják el, kicsoda, és mennyit költött a tüntetésre. (Kizárt dolog, hogy másfél nap alatt egy „baráti társaság” megszervezzen egy ilyen volumenű tüntetést, ráadásul a közösségi portálon is elképzelhetetlen ilyen rövid idő alatt pénzügyi segítség nélkül ekkora támogatottságot elérni. A titokzatos magánszemély léte is megkérdőjelezhető, mert ugyan valóban élnek kis hazánkban komoly tőkével rendelkező magyargyűlölő egyének, de mekkora annak a valószínűsége, hogy egy ilyen személy éppen a Facebook-on létrejövő friss csoportokat keresgéli, majd habozás nélkül több millió forintot felajánl az ismeretlen „baráti társaságnak”? Könnyebben elképzelhető az a forgatókönyv, hogy egy milliókban/milliárdokban bővelkedő szervezet előre felépített akciója volt ez. Mint például a Hit Gyülekezete.)

Egy 10-15 fős baráti társaság találta ki a március 15-én a Jobbik ellen tüntető Szavazz a Jobbik ellen nevű Facebook-csoportot – mondta az Origónak Kulifai Máté, a csoport szóvivője. A csoport azért jött létre, mert szerintük Magyarország legnagyobb kihívása, hogy sikerül-e megállítani a Jobbikot. Mivel úgy látták, hogy semmilyen politikai erő nem tesz lépéseket a Jobbik ellen, a társadalom meg alszik, így csütörtök este döntöttek arról, hogy tüntetést szerveznek március 15-re, szombatra. (Ezek a srácok minden bizonnyal gondtalan életet élhetnek, ha szerintük Magyarországon jelenleg a legégetőbb probléma az, hogy a Jobbik bejut-e az ő maguk által is preferált demokráciának nevezett társasjátékban a célba. Na igen, korábban már számos helyen olvashattuk, hogy aki a Hitgyüliben valamilyen rangot betölt, nem betanított munkásként kell összevakarnia a kenyérre valót.)

A megbeszélésen jelen voltak pártok aktivistái, így például fideszes, MSZP-s illetve DK-s aktivisták, Hallgatói Hálózatos diákok, a Polgári Platform aktivistái, HÖK-ös egyetemisták és hitgyülekezetes fiatalok is. (Ennyit arról, hogy nincsen közük semmilyen politikai platformhoz sem. Tulajdonképpen az összes idegen érdekeket szolgáló párt aktivistája [tehát nem szimpatizánsa] részt vett/vesz ebben a gyűlöletkeltésben. És itt ismét megbukik a feltételezés, hogy baráti társaságról van szó, hiszen ki hiszi el azt a mesét, hogy egy haveri kör összes tagja más és más komolyabb szervezet tevékeny tagja?) 

Hírdetés

Mivel a csoport alapítói nem ismert, közéleti szereplők, ezért Kulifai azt mondta, az inkognitójukat nem szeretné felfedni. Kulifairól annyit lehet tudni, hogy több cikke megjelent a Hit Gyülekezete által tulajdonolt Hetekben, és a Hit Gyülekezete által kiadott Új Exodus munkatársa (Van még kérdés?). Úgy tudjuk, a csoport egy másik szervezőjének szintén a Hetekben jelentek meg cikkei (Ha az előbb volt kérdés, még most is van?). A csoport szimpatizánsai közé tartozik még a tüntetésen is megjelenő Pajor Tamás, aki a Hetek címlapszerkesztője és a Hit Gyülekezete lelkésze. (Utolsó lehetőség: valaki szeretne még kérdést feltenni, hogy kik szervezték a csoportot?)
Kulifai azt mondta, a baráti társaságban többen szimpatizálnak a Hit Gyülekezetével, mert szerintük egy rendkívül jól szervezett, társadalomformáló szervezet, „majdnem hogy az egyedüli, amely felvette már a kesztyűt a Jobbik ellen” , ugyanakkor a szervezők többsége nem áll kapcsolatban sem az egyházzal, sem pártokkal (Hát éppen pár sorral feljebb lett leírva, hogy azon a bizonyos csütörtöki napon mely szervezetek aktivistái vettek részt, amikor is összeállították a tüntetés részleteit.). Azt mondta, hivatalosan nem állnak kapcsolatban a Hit Gyülekezetével, de azt nem árulta el, hogy informálisan tájékoztatták-e a Gyülekezetet a tüntetésükről (Tehát igen.). „Teljesen mindegy, hogy kik támogatnak, abban az egyben egyezzünk meg, hogy mi demokratikus és békés országban akarunk élni” – mondta. (Márpedig a legjobb módszer a tökéletes demokratikus rendszer kialakításához egy demokratikus szervezet elleni gyűlöletkeltés, annak létjogosultságát megkérdőjelezni.)

„Mivel ez egy politikai célból létrejött Facebook-csoport, nem is volt szempont a részvevők vallási hovatartozása. Éppen az a célunk, hogy széles társadalmi rétegeket mozdítsunk meg, mert nem akarjuk, hogy egy Európa-szerte hírhedt szélsőséges párt akárcsak váltópárttá nője ki magát” – magyarázta Kulifai. Nagyon sok tervük van, ki akarják terjeszteni a mozgalmat, egyházakat, civil szervezeteket, roma szervezeteket és közéleti személyiségeket szeretnének felkeresni, hogy csatlakozzanak hozzájuk, tette hozzá a szóvivő.

Bár csak csütörtök este döntöttek a tüntetésről, március 15-ére mintegy hatezren csatlakoztak a csoporthoz, 1000 pólót nyomtattak ki és 150 táblát készítettek, Budapest mellett Nyíregyházán és Veszprémben is voltak 20-30 fős tüntetések (Nyíregyházán és Veszprémben is komoly tagsággal rendelkező Hit Gyülekezete rontja a levegőt. Talán csak a véletlen műve lenne?). Kulifai nem árulta el, hogy mennyibe kerültek a pólók és a táblák. Azt mondta, a Facebook-oldal életre hívása után jelentkezett náluk egy magánszemély, ő állta a költségeiket, de inkognitóban szeretne maradni. Rajta kívül több magánszemély és civil szervezet is jelentkezett segíteni, de az érdemi munkát a csoport aktivistái végezték a logótervezéstől a videóvágáson át a polók vasalásáig. (A titokzatos magánszemély, akiről már fentebb írtunk. Talán Columbo felügyelő felesége pénzeli őket?)
2014.03.18. 22:04

Forrás: Origo nyomán Deres.tv


Forrás:magyarellenesseg.blogspot.com
Tovább a cikkre »