Már nem is leplezik: nyílt támadást indít Musk ellen a szólásszabadság lebegtetése miatt Amerika és az EU

Már nem is leplezik: nyílt támadást indít Musk ellen a szólásszabadság lebegtetése miatt Amerika és az EU

Politikai nyomás nehezedik Elon Muskra, az Egyesült Államok és az Európai Unió ugyanis keményen fellép a milliárdos szólásszabadsággal összefüggő elképzelései ellen, írja a Financial Times nyomán az Index.

Az Európai Bizottság szerdán a Twitter betiltásával fenyegette meg Muskot, ez akkor történhet meg, ha a közösségimédia-platform nem felel meg a szigorú tartalomfelügyeleti szabályoknak.

Janet Yellen amerikai pénzügyminiszter pedig jelezte, hogy Washington felülvizsgálja a Twitter megvásárlását övező procedúrát.

A figyelmeztetés Brüsszelből érkezett a Musk és Thierry Breton, a digitális politikáért felelős uniós biztos közötti beszélgetés során, mondták az ügyre rálátó források.

Hírdetés

Breton közölte Muskkal, hogy a Twitternek be kell tartania több szabályt, a platform többek között nem helyezhet vissza önkényesen kitiltott felhasználókat.

Musk figyelmét felhívták arra, ha nem tartja be ezeket a szabályokat, a Twitter az Európai Unió új digitális szolgáltatási törvényének megsértését kockáztatja.

Breton megismételte, hogy a Twitter egész Európára kiterjedő tilalomra vagy a globális forgalom akár 6 százalékának megfelelő bírságra is számíthat, ha szembemegy ez európai jogszabályokkal.

Az EU azt is követeli, hogy Musk világos kritériumokat adjon meg arra vonatkozóan, mely felhasználókat fenyegeti a kitiltás veszélye. Musk nemrég visszaállította Donald Trump fiókját, miután közvélemény-kutatást végzett a felhasználók körében arról, hogy vissza kellene-e engedni a volt amerikai elnököt az oldalra.

Korábban írtuk: Musk feloldja a Covid-cenzúrát a Twitteren, az oltásbiznisz haszonélvezői "aggódnak"


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »