Már nem díszpolgár a Quaestor tulajdonosa

Már nem díszpolgár a Quaestor tulajdonosa

Lemondott győri díszpolgári címéről Tarsoly Csaba, a Quaestor tulajdonosa. A Győri ETO FC tulajdonosa a kitüntetést másfél éve, a bajnokság megnyerése után vette át a város fideszes polgármesterétől, akit most levélben tájékoztatott döntéséről.

A győri önkormányzat erről közleményt adott ki, melyben megjegyzik, a helyhatóságnak nincs a Quaestor-csoporthoz köthető kötvénye vagy részvénye. Hozzáteszik: a város államilag garantált, névre szóló magyar államkötvényekbe fektette forrásait, amelyeket a Quaestor Értékpapír-kezelő Zrt.-n keresztül vásárolt meg.

Hírdetés

A cégcsoport budapesti székházában tegnap tartott házkutatást a rendőrség. A Quaestor-ügyben „különösen jelentős kárt okozó csalás” gyanúja miatt indult nyomozás – gyanúsított még nincs.

A Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt. körüli hiányosságokra a Buda-Cash-botrány után a napokban derült fény. A Buda-Cash esetében a rendőrség gyanúja szerint színlelt üzletkötések okozhattak összesen csaknem 100 milliárdos hiányt, a Quaestornál pedig akár 100 milliárd forintnyi fedezet nélküli kötvényt is piacra dobhattak a feltételezések alapján, bár a jegybank alelnöke szerint ez inkább 210 milliárd. A Hungária Értékpapír Zrt.-nél is botrány van: ott a tulajdonosokat és a fiókvezetőt helyezte harminc napra rács mögé a bíróság sikkasztás gyanújával.

A Világgazdaság információi szerint csaknem 2000 milliárd forintot kezeltek tavaly a független részvénytársaságként működő brókercégek Magyarországon.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »