Már nem Csányi Sándor a leggazdagabb magyar – Íme a Forbes 50-es listája

Már nem Csányi Sándor a leggazdagabb magyar – Íme a Forbes 50-es listája

A Forbes Magyarország idén is elkészítette listáját a leggazdagabb magyarokról. Az idei év abban különbözik az előzőektől, hogy az 50 leggazdagabb magyar nevéről rántja le a leplet, ráadásul Csányi Sándor lekerült a trónról, hogy helyét másnak adja át.

A 2018-as év leggazdagabb magyarja a Forbes szerint Mészáros Lőrinc lett, aki a jelek szerint 381,3 milliárd forintos vagyonnal büszkélkedhet, a Forbes leírása szerint “A tőzsdén ment hatalmasat, a turizmusban, energetikában is nagybefektető lett.”

Csányi Sándor 317,2 milliárd forintos vagyonával a második a listán. A Forbes értékelése szerint Csányi “Cégei jól mentek, nem lehet oka panaszra – helyzete egyetlen év alatt mégis sokat változott.”

Hírdetés

A dobogó harmadik fokára Gattyán György állhat fel 244,7 milliárd forintos vagyonával. “Online hotelszoba-foglaló oldala jól ment, és számos ígéretes céget felvásárolt a Gattyán Group.”

A listán helyet kaptak még olyan nevek, mint Wáberer György (13.), Vajna András György (18.), Varga Zoltán (24.), aki részben egy szlovák startup-cégnek is köszönheti sikerét. Simicska Lajos a 28. helyen végzett abban az évben, mikor eladott mindent, és “levonult az egykor nagyhatalmú oligarcha”. A 42. a listán Hernádi Zsolt, aki 18 éve vezeti a Molt “de egyre több befektetést eszközöl alapjain keresztül, melyekkel EU-s pénzeket is elnyert.”

A teljes lista a Forbes.hu oldalán érhető el.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »