Már muszlim fejkendőt is hordhatnak a rendőrnők

Már muszlim fejkendőt is hordhatnak a rendőrnők

Már muszlim fejkendőt is hordhatnak a rendőrnők | hirado.hu

Az új zélandi rendőrség már a muszlimok felé is nyit, bevezették ugyanis, hogy a muszlim nők esetében a rendőri egyenruha része a hidzsáb is – olvasható a BBC News weboldalán.

A hidzsáb az erősen vallásos muszlim nők egyik elengedhetetlen ruhadarabja, az a kendő, amivel a nők kamaszkoruktól kezdődően eltakarják hajukat a nyilvános helyeken.

Hírdetés

A szigetországban Constable Zeena Ali újonc volt az első muszlim rendőrnő, aki kérte, hogy viselhesse a hidzsábot szolgálati időben. Felettesei engedtek a kérésének, sőt úgy döntöttek, hogy ezt a lehetőséget minden a rendőrségnél dolgozó muszlim nőnek engedélyezik.

Az új-zélandi rendőrség szóvivője azzal indokolta a döntést, hogy szeretnék a rendőrségen belül is megteremteni azt az etnikai sokszínűséget, amely az ország társadalmára egyébként is jellemző.

Nem ez az első alkalom, hogy a muszlim fejkendőt felvették az egyenruhások kelléktárába: 2006-ban a londoni Metropolitan Police, majd 2016-ban a skót rendőrség (Scotland Yard) is hasonló döntést hozott.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »