Már Merkel is hazaküldené a menekülteket

Már Merkel is hazaküldené a menekülteket

A német „polgárok és a menekültek nagy többségének érdekében” változtatni kell a menekültügyi szabályozáson a Kölnben szilveszter éjszaka nők ellen elkövetett tömeges támadások fényében – közölte Angela Merkel német kancellár a legnagyobb kormánypárt, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) vezetésének ülését követően, szombaton Mainzban.

A CDU elnöksége az ülésen elfogadott egy Mainzi nyilatkozat című dokumentumot, amelyben egyebek mellett a Németországba érkező menekültek számának korlátozását, az elutasított menedékkérők hazaküldésének felgyorsítását, a bűncselekményt elkövetők menedékjogtól való megfosztását és általában véve hatósági ellenőrzésük erősítését irányozza elő. Angela Merkel közölte: reméli, hogy a változtatásokról gyorsan meg tudnak egyezni a koalíciós partner szociáldemokratákkal.

Hírdetés

A muszlimokat félti a szakértő Köln kapcsán

A terroristák által elkövetett merényletek és a muszlimoknak tulajdonított erőszak egyik legfőbb vesztesei éppen az európai iszlám közösségek – mondta Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szombaton az M1 csatorna műsorában. A docens a kölni események kapcsán megjegyezte: az ahhoz hasonló bűncselekmények, illetve a merényletek kapcsán a társadalom kollektívan teszi felelőssé a muszlim közösségeket, ezért az áldozatok után éppen ők a legnagyobb vesztesei ezeknek.

Az MNO is kiemelten foglalkozott a héten a kölni eseményekkel. Cikkeinket itt, itt és itt olvashatja.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »