Már megint totál hülyeséget beszél az az européer kretén – nem kéne egyszer már végre befogni a száját?

A tagállamokkal szemben nagyobb hatalmat adna az uniós szervezeteknek Guy Verhofstadt. A Magyarországgal is rendre kritikus belga EP-képviselő egy Soros Györgyhöz köthető internetes blogon értekezik arról, hogy szerinte a tagállami konszenzus helyett 12 tagú uniós kormánynak kellene meghoznia a döntéseket. Szerinte ezzel demokratikusabb lenne az unió

„Az Európai Unió jelenleg túl gyenge a globális kihívásokkal szemben, intézményei túl keveset tesznek, és túl későn” – fogalmaz a liberális Guy Verhofstadt egy olyan értekezésében, amely Soros György honlapján jelent meg.

Hírdetés

Verhofstadt belga európai uniós képviselő az Európai Egyesült Államok létrehozásának egyik legnagyobb támogatója, és úgy véli, sokkal demokratikusabbá kellene tenni az EU-t, elképzelése szerint erre a legjobb módszer az lenne, ha „nem 28 fős bizottság vezetné az uniót, hanem egy kormány, benne 12 miniszterrel”.

Azt nem fejti ki, hogy a jelenleg 28 taggal működő Európai Unióból mely országok lennének azok, amelyek nem küldhetnének tagokat ebbe a 12 fős testületbe, azt ugyanakkor megjegyzi, ha ez megvalósulna, nem fordulhatna elő többet olyan helyzet, hogy „néhány eltévedt ország, mint például Magyarország is, megkösse az egész közösség kezét”.

A Magyarországot rendszeresen bíráló liberális politikus azt is hozzáteszi, egy ilyen demokráciában nem fordulhatna elő például az sem, hogy migránsok ellen tüntessenek az állampolgárok.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »