Már megint nem lesz összeomlás???

A magyar ballibbant ellenzéki sereglet egyik fő jellemzője a magyarellenesség, a másik a gyűlölködés, a harrmadik a katasztrófáért imádkozás.

A legkedvesebb: amikor a megmondóemberek meghívnak hozzájuk közeli, de mégis szakember megszólalókat, akik aztán ellentmondanak a ballib prekoncepcióknak.

Minapi nem túl vidám éjszakai műszakom alatt egész jó lett a kedvem az ilyen esetek miatt. Először meghallgattam Gulyásék Zsiday-interjúját. Persze a Gulyás Marci ma már eléggé profi, igyekezett visszafogni magát, rejteni érzelmeit. De még így is tapintható volt a levegőben Gulyás csalódása, hogy Zorbán nem fog bukni, mert lám a szakember is csak nehézségeket jósol, nem apokalipszist. A légkör csak akkor fagyott meg, amikor Zsiday képes volt a forintban megtakarítást javasolni az euróban/dollárban való megtakarításhoz képest. Mikor minden valamire való ballib törzskommentelő már régesrég megszakértette, hogy 1946-os hiperinfláció lesz, s egy kiló kenyér egy kilónyi húszezres bankjegybe fog kerülni a “forró ősz” végén. Erre meg ez a Zsiday miket beszél? De hagyjuk, biztosan megvette őt a Zorbán kilóra!

De aztán jött a desszert, a másik Gulyás képében: Gulyás Balázs Holoda Attilával beszélget. A valószínűleg Kálmán Olgától interjúkészítést tanult Gulyás sok vidám pillanatot szerzett nekem. Pont mint az Olga, felenged és enyhén mosolyog, ha rossz hírt hall Zorbánra vonatkozóan, majd amikor már éppen belelovalja magát, jön a hidegzuhany: a hír mégse annyira rossz, Zorbán nem fog ebbe se belebukni – ilyenkor Olga durcis tinilánnyá változott, na ezt utánozza a mi Gulyásunk is. Itt csak hang van, kép nincs, de így is tökéletes az alakítás.

Hírdetés

Holoda szinte szadista módon kínozza meg Gulyást: sorban cáfolja a ballib marhaságokat.

Aztán meg extra desszertként jöhetnek még “független” diákaktivisták, akik nagy nehezen előadják a tükör előtt betanultakat: ez az előző Gulyás műsora, valami senki által nem ismert, tegnap este elakult Kamudiákok Sorosért Mozgalom van a terítéken. Az adás közepére az ember megsajnálja a “diákokat”, hogy ilyen hálátlan szerepre kényszerültek.

Bevallom, ilyen anyagokkal nem is olyan nehéz az éjszakai műszak.


Forrás:bircahang.org
Tovább a cikkre »