Már megint Judafest fesztivál fővárosunkban, Budapesten

Már megint Judafest fesztivál fővárosunkban, Budapesten

Ismét a Kazinczy utcába költözik Magyarország legnagyobb közösségi fesztiválja: a VIII. Judafest Utcafesztivál koncertekkel, kulturális, gasztronómiai és gyerek-programokkal várja a látogatókat június 7-én, vasárnap.

A fesztivál idei díszvendége Lengyelország, a rendezvény alcíme Lengyel zsidók – zsidó lengyelek.
Az elmúlt évben közel 10 ezer látogatót vonzó Judafest Utcafesztivál egész napos programsorozatát este közösségi vacsora zárja, amelynek egy fogását a lengyel és az izraeli nagykövet a helyszínen, együttesen készíti el – olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.
Mint írják, Budapest belvárosának talán legizgalmasabb, legsokszínűbb része a régi zsidónegyed, amelynek élettel teli tengelye, a Kazinczy utca erre a napra szinte teljes hosszában szabadtéri színpadoknak, kirakodó- és tudásvásárnak és a zsidó kultúrához kapcsolódó, izgalmas programoknak ad helyet. A Judafest Utcafesztivál valamennyi programjára ingyenes a belépés.
A fesztivál idei díszvendége Lengyelország. Egy színpadon többek között a lengyel sztárséf, Malka Kafka és Mautner Zsófia közös főzőshow-ja, a egy kóser étterem szakácskönyvének bemutatója, kóstolók és interaktív kalácssütés is várja az érdeklődőket.
Tavaly a Judafest Utcafesztivál különleges eseménye volt a közösségi vacsora, amelyen a szervezők VII. kerületi nagycsaládosokat láttak vendégül a Kazinczy utcában elhelyezett ötven méter hosszú asztal körül. Az idén a lengyel nagykövetség jóvoltából este hasonló vacsora zárja a napot.
A programok között szerepelnek városi séták a zsidó negyedben, elrejtett helyek felkutatása, valamint instant nyelvtanfolyamok, Csodák Népe kalandjáték gyerekeknek, de mozisátor, KIBIC Civil Utca, zsidó ételek kóstolója és egész napos kirakodóvásár is várja a látogatókat.
A gyerekszínpadon többek között Gerendás Péter családi koncertje, Fenyő Fruzsina és Olti Dávid fellépése, valamint Heilig Gábor és a család koncertje szerepel.

Hírdetés

magyartudat.com

No visits yet


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »