Már megint egy orosz segélyszállító konvoj miatt prüszköl Kijev

Az ukrán külügyminisztérium diplomáciai jegyzékben tiltakozott Moszkvánál amiatt, hogy ismét egy kamionokból álló, az orosz fél szerint segélyeket szállító konvoj lépett be a Donyec-medence szakadárok által ellenőrzött részébe – közölte pénteken Katerina Zelenko ukrán külügyi szóvivő a Twitteren.

A szóvivő hozzátette, hogy Kijev elítéli a minszki megállapodásoknak a Kreml általi megsértését, és felszólította az orosz felet, hogy tartsa magát vállalt kötelezettségeihez.

Hírdetés

Az Ukrajinszka Pravda hírportál szerint az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma csütörtökön közölte, hogy egy teherautó-konvoj lépett be a Donyec-medence megszállt területeire. A tárca állítása szerint a konvoj segélyszállítmányt vitt az ottani lakosoknak.

Oroszország a 2014 óta tartó Donyec-medencei fegyveres konfliktus során már sokadik alkalommal küldött át a Kijev által nem ellenőrzött ukrán-orosz határszakaszon kamionkonvojokat. Moszkva minden esetben azt állította, hogy a teherautók élelmiszereket és egyéb segélyt visznek a polgári lakosoknak. Ukrajna és a nemzetközi közösség azonban úgy véli, hogy a kamionokban fegyvereket és más ellátmányt szállít Oroszország a térségben harcoló szakadároknak – írta az ukrán hírportál.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »