Már megint a „kirekesztett, diszkriminált embereket” állította példaképül ez a rossz szabadkőműves majom

Az alázatot, az igazság keresését és a szabadságot nevezte az újságírók fő erényének Ferenc pápa szombaton a külföldi tudósítók olaszországi szövetségének mintegy 400 tagját fogadva a Vatikánban. „Az alázatos újságíró szabad újságíró. Szabad a befolyásolástól, előítélettől, és ezért bátor is. A szabadság pedig bátorságot követel!” – jelentette ki Ferenc pápa.

Olasz nyelvű beszédében Ferenc pápa kijelentette, az igazság keresésének kell vezetni az újságírók munkáját annak érdekében, hogy a kommunikáció valós feladatát szolgálják: az építkezést segítsék a pusztítás helyett, az emberek találkozását az egymással való szembehelyezkedés helyett, (..) a béke útját a gyűlölet elültetése helyett.

Hírdetés

Az újságírók azoknak adjanak szót, akiknek nincsen hangja, ne azok elé tartsanak megafont, akik a leghangosabban kiabálnak – mondta az egyházfő.

„Az alázatos újságíró szabad újságíró. Szabad a befolyásolástól, előítélettől, és ezért bátor is. A szabadság pedig bátorságot követel!” – jelentette ki Ferenc pápa. Megjegyezte, a fake news korában az alázat cserélheti le a „félretájékoztatás megromlott ételét” az „igazság jó kenyerével.”

Hozzátette: olyan újságírókra van szükség, akik az áldozatok, az üldözöttek, a kirekesztett, diszkriminált emberek oldalán állnak.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »