Már meg is bukott a szürke rendszám?

A Fidesz parlamenti frakciója szerint a kerékpárt szállító autók harmadik, szürke rendszámmal való felszerelése hülyeség, ezért az erről szóló törvény felülvizsgálatára kérik a kormányt – írja az Inforádió.

Hírdetés

Kiderült, hogy – ellentétben a januári közléssel – a szürke rendszám nem 5500 forintba, hanem valójában majdnem 10 ezerbe kerül, mert a harmadik rendszámot 2300 forintért írják be a kocsi papírjaiba. Ráadásul a nem állami vizsgaállomásokon külön le kell műszakiztatni az autót, mielőtt kiadják a harmadik rendszámot.

Ez is időbe és pénzbe kerül, mint ahogyan az is, hogy a csomagtérajtóra rakott kerékpártartók esetében ki kell alakítani a rendszámtáblát megvilágító lámpa helyét. Mint ismert, április elsejétől azoknak az autósoknak kellett ezt igényelni, akik vonóhorogra vagy a kocsi hátsó ajtajára szerelhető biciklitartót használnak.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter már korábban, a Kormányinfón közölte: fideszes képviselők egy csoportja „hülyeséggé” nyilvánította a kerékpárhordozó eszközökre kiadandó szürke rendszámot, illetve az annak kiadásához szükséges, nehézkesen működő eljárást.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »