Már magyar teljesítője is van a Túrák királyának

Már magyar teljesítője is van a Túrák királyának

Bögölyfelhők, medvék, jégesők, 280 ezer méter szintemelkedés egy 148 napos túrán? Lehet Alberti-Hamlet Nóra után csinálni.

Teljesítette egy magyar nő az amerikai Continental Divide Trailt, amely egy 1978-ban létrehozott, 5000 kilométeres észak-amerikai túraútvonal az új-mexikói határtól Kanadáig (Montana állam).

Maga a teljesítő, Alberti-Hamlet Nóra a közösségi oldalán számolt be erről, és a Telex vette észre. Alberti-Hamlet Nóra 2019-ben már végigment a 4279 kilométer hosszú Pacific Crest Trail túrán – ez a Vadon című filmből lehet ismerős -, utána kezdett szemezni az annál is durvább kihívással.

A túra egy sivatagból indul, egy teheneknek létesített itatótól, innen kell vizet nyerni és a túrázóknak maguknak tisztítani.

A nő a túra elején eltévedt és meg is sérült egy homokviharban, és rengeteget sírt a fájdalomtól és a táj gyönyörűségétől is.

/* (c)AdOcean 2003-2018, portfolio_hu.Infostart_2018.mobile_site.cikkek.banner_cikkozi_extra */

Hírdetés

ado.slave(‘adoceanindexhuokdtbqijve’, {myMaster: ‘dBfmGy0C0lT8mfY5Mfg2WBNH8U_KL2dR9EYdt6o1mXz.47’,
onServerEmission: function(){document.getElementById(„y-adoceanindexhuokdtbqijve”).classList.add(„uysdfa6ds”);},
onServerEmissionEmpty: function(){}
});

Szegélyezték az útját „bögölyfelhők”, 4000 méteres hegyek, eltűnő út is, de a sok jégeső sem tette könnyűvé a teljesítést, nem beszélve a medvékről és a villámokról.

A túra 280 ezer méter szintkülönbségű volt, teljesítőjének 148 napig tartott.

Részletek:


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »