Már le is festették a bevándorlásról szóló plakátokat

Több helyen is lefestették a bevándorlásról szóló kormányzati óriásplakátokat. A kormányszóvivő hangulatkeltésről beszél.

Hírdetés

Alig jelent meg az első néhány, bevándorlókat figyelmeztető fővárosi plakát, többet már le is festettek közülük. Az Együtt aktivistái is részt vettek a – szerintük gyalázatos – hirdetések megsemmisítésében. Az Európai Baloldal ennél is tovább ment, közleményükben vérdíjat tűztek ki a plakátokra. Kétezer forintot ígérnek minden olyan fényképért, amelyen letépett vagy lefestett kormányzati hirdetés látható. A fotókból később kiállítást is rendeznének.

A kormányszóvivő hangulatkeltésként értékeli a történteket. Kovács Zoltán azt mondta: kivizsgálják az ügyet. „Egy dolgot szögezzünk le. Az elmúlt hetek vitáiból és hangulatkeltéseiből is látszik, hogy lehet ezzel a dologgal viccelni, lehet belőle poént csinálni, és azt is értem, hogy az újságírás egy része, hogy a napi vagy órás poénért feláldozza az ügy komolyságát. De értsék meg, hogy az elkövetkező 5, 10, 15 év legfontosabb kérdésével állunk szemben. Az uniónak és Magyarországnak is olyan döntéseket kell hozni, amelyeket évekkel később már nem fog tudni visszacsinálni. Nem fogja tudni meg nem történtté tenni, hogyha rossz döntéseket hoz” – fogalmazott a kormányszóvivő.

Hunhír.info – MNO


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »