Már látszik, mikor süt ránk ismét a nap – előrejelzés

Már látszik, mikor süt ránk ismét a nap – előrejelzés

Hidegfront érkezik, de jelentős változást nem hoz. Hidegfront érkezik, azonban jelentős változásra ne számítsunk. Érdemi csapadék nem várható, hiszen a csapadékrendszer kettéválik felettünk. Csütörtök délutántól azonban csökken a felhőzet, így pénteken már a nap is előbújhat.

Csütörtökön a látási viszonyok javulnak, de délutánig még erősen felhős vagy borult lesz az ég, inkább csak rövidebb napos időszakok lehetnek. Elszórtan – nagyobb eséllyel a nyugati, délnyugati tájakon, valamint az északkeleti megyékben – kisebb eső, zápor is előfordulhat. Délutántól az Észak-Dunántúlon már határozottan csökkenni kezd a felhőzet, és ott még pár órára kisüthet a nap. Az északnyugati szél megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 17 fok között valószínű, délkeleten lesz melegebb – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Hírdetés

Péntekre forduló éjjel főleg a Dráva mentén és a Dunától keletre kialakulhat köd, illetve rétegfelhőzet, amely napközben várhatóan megszűnik. Hazánk nagy részén gyengén vagy közepesen felhős idő valószínű többórás napsütéssel. Az északi szél a keleti tájakon megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 9 fok között, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 15 fok között alakul.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »