Már keresné Clintonné utódját a Demokrata Párt egyik volt vezetője

Azonnal kezdjenek egyeztetni Hillary Clinton elnökjelölt lehetséges utódjáról a vezető demokrata politikusok és Barack Obama amerikai elnök – javasolta a Demokrata Párt egyik volt vezetője egy interjúban.

”Vészforgatókönyv” kidolgozását szorgalmazta Don Fowler, a Demokrata Párt Országos Bizottságának (a párt vezető szervének) volt elnöke a Politico című lapnak adott interjújában. Fowler bízik ugyan Hillary Clinton felépülésében, de szerinte minden eshetőségre fel kell készülni, arra is, ha egészségi állapota miatt az elnökjelöltnek vissza kell vonulnia.

Fowler a volt külügyminiszter feltétlen hívének számít, olyannyira, hogy már 2008-ban is az akkor még szenátor Clinton elnökjelöltségét támogatta Barack Obamával szemben. A Politicónak azonban leszögezte: a Demokrata Párt hibát követne el, ha nem lenne vészforgatókönyve.

A politikus megjegyezte: nem példátlan a jelöltcsere. Emlékeztetett, hogy 1972-ben a demokraták akkori elnökjelöltje, George McGovern alelnökjelöltjét, Thomas Eagletont cserélték le, mert olyan súlyos depresszióval küszködött, hogy elektrosokkos kezelésekre szorult. Eagleton helyett a pártvezetés Sargent Shrivert – John Kennedy elnök egyik húgának férjét – jelölte.

Fowler szerint ma már más időket élünk, és míg az akkori csere viszonylag könnyen és nyugalmasan zajlott, addig ma Hillary Clinton utódjának megtalálása párton belüli harcokhoz vezethet. Joe Biden alelnök híveinek és Bernie Sanders nagyszámú támogatójának erőteljes lobbizása – mutatott rá Fowler – meggyöngítené a pártot.

"Az elnöknek, a párt képviselőinek és szenátorainak, valamint a párt vezető személyiségeinek körültekintő és egységes erőfeszítésére van szükség" – fejtette ki a volt pártvezető, és hangsúlyozta: szerinte elengedhetetlenül fontos, hogy az említett politikusok egyhangúlag döntsenek a kérdésben.

Sem a Clinton-kampány irányítói, sem a Demokrata Párt Országos Bizottsága (DNC), sem Hillary Clinton nem reagált még Don Fowler interjújára. Hillary Clinton hétfőn este a CNN hírtelevíziónak élőben adott telefoninterjút chappaquai villájából, és azt mondta, hogy máris sokkal jobban érzi magát. Kampányának szóvivője, Brian Fallon, az egyik interjújában – szintén hétfőn este – arról beszélt, hogy Clinton a hét közepén visszatér a kampányba, és "olyan agresszív lesz, mint mindig".

(MTI)

Korábban írtuk: Obama az USA sokszínűségéről áradozott 9/11-es beszédében is – Clintonné rosszul lett, majdnem összeesett


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »