Már japánban is téma a köztévé

Már japánban is téma a köztévé

Magyarországra nem biztonságos visszatoloncolni a menekülteket egy uniós biztos szerint, mert a magyar hatóságok a kormány utasítására még a jogos kérelmeket is elutasítják. Egy japán lap pedig azzal foglalkozik, hogy hogy manipulálja tudósításait a magyar állami tévé, hogy azok megfeleljenek Orbán Viktor elvárásának.

A magyar kormány szisztematikusan sérti meg a nemzetközi törvényeket a menekültek kiutasításával, ezért az Európai Bizottság emberi jogi alelnöke azt javasolja, hogy az uniós tagállamok senkit se toloncoljanak vissza Magyarországra. A biztos közleményében azt írja: a magyar hatóságok nem vizsgálják ki megfelelően a menekültkérelmeket: automatikusan kitoloncolják még azokat is, akik még a nemzetközi jog szerint is menekültnek számítanak.

Hírdetés

Félrevezető videóval illusztrálta az újévi kölni eseményeket a magyar állami tévé, írja a Japan Times. A kormányzati vezérlés alá tartozó állami tévéadók egy 2 évvel ezelőtti, kairói videót akartak eladni kölni felvételként. A tokiói lap emlékeztet: a MTVA adóiról nem először derül ki, hogy manipuláltak. Az ugyanis kormányzati elvárás, hogy a tévé Orbán Viktor idegengyűlölő, bevándorlás-ellenes propagandáját támassza alá.

Amerika és Nagy-Britannia szándékosan használja Magyarországot és Lengyelországot arra, hogy fenntartsák az EU és Oroszország szembenállását. Egy baloldali brit újságíró nyilatkozta ezt a Russia Todaynek. Az orosz állami propaganda-adó szerint ezt a két országot azért büntetik, mert szembe mennek a brüsszeli politikával. Igaz, az elméletet gyengíti, hogy a magyar kormány oroszbarát, a lengyel oroszellenes politikát folytat.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »