Már januárban dönthetnek arról, mi tartozik a Soros-civilekről a közvéleményre

Döntés születhet az év elején a Soros Györgyhöz kötődő szervezetek magyarországi tevékenységéről szóló beszámolók egyes részleteinek nyilvánosságra hozataláról – írta szombati számában a Magyar Idők.

A kormánylapnak Németh Szilárd, a nemzetbiztonsági bizottság fideszes alelnöke azt mondta, arra számít, hogy akár már januárban eldőlhet, mi kerülhet nyilvánosságra a beszámolókból. Tudomása szerint a dokumentumok titokgazdája, a polgári hírszerzés főigazgatója, Pásztor István vezérőrnagy jelenleg vizsgálja, a beszámoló mely részleteit és milyen mértékig ismerheti meg a közvélemény anélkül, hogy sérülnének Magyarország nemzetbiztonsági érdekei.

Hírdetés

Németh Szilárd fontosnak tartja, hogy a közvélemény is pontos képet kapjon arról, hogy “az amerikai spekulánshoz közeli, magukat civilnek hazudó szervezetek mindenféle legitimációs megméretés nélkül miként avatkozhatnak bele a magyar belpolitikába” – írta a Magyar Idők, amely szerint ezek a Soros Györgyhöz köthető civil szervezetek – például a K-Monitor és a Transparency International – korábban többször is feljelentették Magyarországot a Nyílt Kormányzati Együttműködés nevű nemzetközi kezdeményezésnél. Magyarország a héten bejelentette kilépését a szervezetből.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »