Már Jakab is Karácsony nyelvtudásán élcelődik

Már Jakab is Karácsony nyelvtudásán élcelődik

A Gyurcsány házaspár mellett már Jakab Péter is angoltudásával villog, utalva a főpolgármester hiányosságaira.

Az elmúlt napokban Karácsony Gergely nyelvtudása központi témává vált a sajtóban és szövetségesei körében is. A miniszterelnöki ambíciókkal saját bevallása szerint nem rendelkező, de azért a pozícióért induló Karácsony semmilyen idegen nyelven nem beszél.

Az eleinte a sajtóban keringő hírekre angoltudásáról Karácsony azzal felelt, hogy neki „hiperpasszív angoltudása” van, ezzel egy új kategóriát teremtve: bevallása szerint írni és olvasni tud angolul, csak beszélni nem.

Hírdetés

A „hiperpasszív” főpolgármestert már saját szövetségesei is céltáblaként használják, Gyurcsány Ferenc például neje „drámaian széles” nyelvtudásával dicsekedett az ATV-ben. Vadai Ágnes, a DK politikusa szintén az ATV-ben beszélt arról, hogy éppen egy nemzetközi konferenciára készült, de „nem árulom el, hogy milyen nyelven”.

Gyurcsány Ferenc felesége közösségi oldalán rúgott egyet Karácsonyba, amikor egy angolul adott interjújáról posztolt, most pedig a Gyurcsány házaspár legújabb barátja, Jakab Péter írt angol nyelvű szöveget Facebook-oldalára.

A hirado.hu-nak Szanyi Tibor, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom miniszterelnök-jelöltje úgy fogalmazott: „A nemzetközi politikában az angol lett az első számú nyelv, ma már nem is kérdezik egymást a különféle országok tisztségviselői, hanem automatikusan angolul szólalnak meg.”


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »