Már halálos áldozatot is követelt a temesvári fûtésleállás

Már halálos áldozatot is követelt a temesvári fûtésleállás

Napok óta nincs fűtés és meleg víz a temesvári lakásokban. A hideg október végi időjárás miatt sokan próbálnak valahogyan ideiglenesen fűteni, ám ez tragédiákhoz vezethet. Egy apa és lánya úgy próbáltak melegedni lakásukban, hogy meggyújtották a főzőkályha gázégőjét, amely gázpalackról működött. Mindketten gázmérgezést szenvedtek, a 66 éves férfi meghalt, lányát eszméletlen állapotban kórházba szállították, írja a spotmedia.ro.

Dominic Fritz, Temesvár polgármestere csütörtök reggel közölte: nem sikerült aláírni a szerződést a Colterm távfűtési vállalatnak szállítandó gázról. Az elöljáró emberséges hozzáállást kért a szállítóktól Temesvár gázellátásának biztosítása érdekében.

Dominic Fritz a Facebookon számolt be arról, hogy szerda este 18 órakor telefonon értesítette az a gázszolgáltató, amellyel – az energiaügyi miniszter közvetítésével – sikerült megállapodni egy ideiglenes szerződésben, hogy mégsem hajlandó aláírni a szerződést. „Mindezt azok után, hogy 12:30-kor beleegyezett az ideiglenes megoldásba, és megbeszéltük, hogy nyilvánosságra hozhatjuk azt” – teszi hozzá Fritz.

Hírdetés

Arról is beszámolt, hogy a visszakozó gázszolgáltató bejelentése után azonnal felvette a kapcsolatot egy másik szolgáltatóval, és hat órán keresztül próbálta a kötelező törvényes lépések betartásával kieszközölni a hálózatra való csatlakoztatást, de éjfél után a szolgáltató közölte, hogy erre sajnos csak csütörtökön kerülhet sor.

„A polgármesteri hivatal ötmillió lejt utalt át a Colterm számlájára, és előleg kifizetésével fogunk gázt vásárolni” – írta a polgármester.

Dominic Fritz hozzátette, minden lehetséges eszközzel a normális állapotok visszaállításán dolgozik, és kéri a szállítókat, hogy tanúsítsanak hajlandóságot és emberséget Temesvár gázellátásának biztosítása érdekében. (agerpres, hírszerk)

Illusztráció: Andreas Lischka képe a Pixabay -en.


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »