Már gyümölcsöt hozott Ferenc pápa abu-dzabi látogatása

Már gyümölcsöt hozott Ferenc pápa abu-dzabi látogatása

Ferenc pápa február 25-én magánlátogatás keretében fogadta Abdullah bin Zajed al-Nahjan sejket, az Egyesült Arab Emírségek külügyminiszterét a Szent Márta-házban – tájékoztatott a Szentszék megbízott szóvivője, Alessandro Gisotti.

Húsz nappal azután, hogy a Szentatya ellátogatott az Egyesült Arab Emírségekbe, a Perzsa-öböl menti országból küldöttség érkezett a Vatikánba. Beszámoltak a pápának kormányuk döntéseiről, amelyeket azután hoztak, hogy február 4-én Ferenc pápa és az al-Azhar egyetem és mecset főimámja közös nyilatkozatot írtak alá. A mostani kormányhatározatok e dokumentum első eredményeinek tekinthetők.

A megbízott szentszéki szóvivő hangsúlyozta, hogy Ferenc pápa magánlátogatás keretében fogadta Abdullah bin Zajed al-Nahjan sejket, az Egyesült Arab Emírségek külügyminiszterét. A zárt körű megbeszélés 45 percig tartott. A politikus tájékoztatta a pápát a döntésekről, amelyeket az arab ország kormánya meghozott annak érdekében, hogy előmozdítsa Az emberi testvériségről a világbéke és a békés együttélés érdekében című dokumentum gyakorlatba ültetését. A nyilatkozatba foglaltak egy részét már megvalósították, a további lépések folyamatban vannak.

Hírdetés

A küldöttség arab nyelvű feliratokat tartalmazó köveket ajándékozott Ferenc pápának, melyeket díszdobozban nyújtottak át. A feliratok a szeretethez, a toleranciához és a testvériséghez kötődő üzeneteket közvetítenek. A Szentatya egy 17. századi metszettel viszonozta az Egyesült Arab Emírségek külügyminiszterének gesztusát. Az alkotás a Szent Péter tér építési munkálatait ábrázolja. A pápa továbbá négy nagy fotóalbumot küldött az Egyesült Arab Emírségek elnökének és alelnökének. A fényképek között találhatók az arab országban tett pápalátogatás legjobban sikerült felvételei is. A találkozót követően Ferenc pápa együtt ebédelt az Egyesült Arab Emírségek külügyminiszterével és a küldöttség tagjaival.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »