Már gyűlik a pénz Kamala Harris támogatására

Már gyűlik a pénz Kamala Harris támogatására

Joe Biden amerikai elnök visszalépése az újraválasztásért folytatott versenyből fordulatot hozott a Demokrata Párt kampánypénzszerzési képességében. 

Fő adományközvetítője arról számolt be, hogy a vasárnap volt a jelenlegi választási ciklus legsikeresebb napja ebből a szempontból.

Eközben az amerikai média arról ír, hogy a korábban Biden kampányára gyűjtött pénzek már az alelnökjelöltje és várhatóan új demokrata jelöltje, Kamala Harris kezében vannak.

A demokraták közel 50 millió dollárt gyűjtöttek Biden lemondása után az ActBlue, a pártnak szánt adományokat közvetítő platform szerint.

A kis adományozók motiváltak és készen állnak arra, hogy részt vegyenek ezen a választáson”

– írták az X közösségi hálón.

Biden az elmúlt hetekben nehezen gyűjtött adományokat, miután rosszul szerepelt a republikánus riválisával, Donald Trumppal folytatott televíziós vitában. Ezt követően számos jelentős demokrata adományozó felszólította Bident, hogy szálljon ki a versenyből, sőt egyesek bejelentették, hogy addig felfüggesztik adományaikat, amíg ő ezt meg nem teszi.

Biden vasárnapi bejelentését követő órákban, miszerint nem indul, és támogatja Harris elnökjelöltségét, néhány adományozó máris az alelnök támogatására jelentkezett. Ritka bejelentést tett Karla Jurvetson, aki az elmúlt években több mint 40 millió dollárt adományozott a demokratáknak – számolt be a New York Times (NYT).

Hírdetés

Mostantól a választások napjáig azon fogok dolgozni, hogy Harrist megválasszák”

– mondta az amerikai orvos és filantróp, akit a Demokrata Párt egyik legnagyobb adományozójának tartanak.

Biden kampánya már hivatalosan is az alelnök nevét viseli, aki azonnal hozzáférést kapott az elnök újraválasztására gyűjtött pénzhez – jelentette az amerikai média.

Az amerikai szövetségi választási bizottság (FEC) tagja, Dara Lindenbaum szerint mivel Harris már szerepelt a Biden-Harris kampány regisztrációs dokumentumaiban, a korábbi hozzájárulások őt illetik.

Az én szemszögemből ez egy lezárt ügy”

– mondta.

Maga Kamala Harris vasárnap a hazafiság jeleként üdvözölte Joe Biden amerikai elnök döntését, miszerint nem indul az újraválasztásért. Megfogadta, hogy elnyeri a Demokrata Párt jelölését, és legyőzi a republikánus jelöltet, Donald Trumpot az elnökválasztáson.

Ezzel az önzetlen és hazafias cselekedettel Biden elnök azt teszi, amit egész életében tett: az amerikai népet és hazánkat mindenek elé helyezi”

– fogalmazott Harris az AFP által vasárnap idézett nyilatkozatában.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »