Már felsejlett, hogyan fognak kinézni a 3-as metró átadandó állomásai – képek, videó

Már felsejlett, hogyan fognak kinézni a 3-as metró átadandó állomásai – képek, videó

Az M3 metróvonal belvárosi szakaszán az év utolsó hónapjában is markáns változások következtek be a felújítás alatt álló állomásokon és az alagutakban.

A BKV Zrt. ismét összeszedte, mivel foglalkoztak az elmúlt hetekben a 3-as metró belvárosi szakaszának felújítása során.

Mint írták, a Kálvin tér, Corvin-negyed, Semmelweis Klinikák állomásokon néhol felsejlik az utasterek leendő látványvilága, színek, burkolati elemek, bútorok formájában. A mozgólépcsőket és a ferdepályás felvonókat már beépítették, sőt néhány méteren ki is próbálták az új szerkezetet.

Hírdetés

A Deák Ferenc téren ideiglenes teherlift üzemel a felvonóaknában, ami nagyban megkönnyíti a területen dolgozók munkáját. A gépészeti, azon belül is a biztonsági rendszerek – vízköddel oltó, valamint hő- és füstelvezetés berendezései – minden állomáson és vonali alagútban a helyükre kerültek,

a három előrehozott átadású – Kálvin tér, Corvin-negyed, Semmelweis Klinikák – állomáson jövő év januárjában már a tesztüzemek is elkezdődnek.

Az alagútban a bal vágány már megújult, a jobb vágánytérben pedig különböző munkafázisok zajlanak, a sínleerősítésektől egészen az áramellátást biztosító kábelek behúzásáig.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »