Már élesben dolgoznak a kerítésen

Már élesben dolgoznak a kerítésen

Több mint 1100 határsértőt – köztük 241 gyermeket – tartóztattak fel a rendőrök és a polgárőrök Csongrád megyében. A biztonsági kerítés építésének előkészítése Ásotthalom térségében is megkezdődött. A munkához közfoglalkoztatottakat toboroz a honvédség.

A gépek már nem az új vasfüggöny mintaszakaszának építéséhez egyengetik a talajt. Élesben dolgoznak a magyar–szerb határt lezáró kerítésen Ásotthalom környékén, ahol ezernél több határsértőt fognak naponta. „42 csoportban 1180 illegális bevándorlóval – köztük 241 gyermekkel – intézkedtek a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve Csongrád megye déli részén egy nap leforgása alatt. A legnagyobb számú csoportot 11 óra 10 perckor Ásotthalom külterületén fogták el. Ott 160 ember (101 afgán, 23 pakisztáni, 9 szír, 9 iráni, 7 bangladesi, 4 iraki, 4 eritreai, 2 gambiai, 1 kongói állampolgár) lépte át illegálisan a zöldhatárt. Az illegális bevándorlók ellen idegenrendészeti eljárást kezdeményezett a rendőrség” – mondta Várkonyi Gergely, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Hírdetés

A négyezer lelkes Ásotthalom jobbikos polgármestere a Facebook-oldalán köszönte meg a honvédségnek, hogy elkezdte a biztonsági határzár építését. Ugyancsak a közösségi oldalon mutatott be Toroczkai László egy magyar gyártmányú gumilövedékes fegyvert, amellyel szerinte meghátrálásra lehet kényszeríteni a kerítést megrongáló bevándorlókat. A politikus azt mondja, nem követett el törvénytelenséget, az objektumvédelemre kifejlesztett fegyver legálisan megvásárolható. „Abba gondoljanak bele azok, akik Budapestről újságíróként támadnak, vagy ilyen különböző emberi jogvédő szervezetként fel akarnak emiatt jelenteni, hogy milyen érzés nekünk, akik itt tanyákon élünk, amikor minden éjjel előfordul az velünk, hogy 50-60, esetenként 100 fős migránscsoportok kizárólag férfiakból álló migránscsoportok Bangladesből vagy éppen Szíriából megjelennek a tanyákon követelőzve, be is hatolnak sok esetben a tanyáinkra, és nekünk meg kell védenünk a családunkat. Azt gondolom, hogy ilyen törvényesen vásárolható objektumvédelmi célra, kifejezetten arra kifejlesztett eszköz, az igenis ajánlott” – fogalmazott Ásotthalom polgármestere.

A kerítés építéséhez közmunkásokat is toboroz a honvédség.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »