Már Dobrev is látja a falbontást

Már Dobrev is látja a falbontást

A Demokratikus Koalíció EP-képviselője szerint abból, hogy Semjén Zsolt benyújtotta a különleges jogkörökről szóló törvényjavaslatát, az látszik: az ellenzéknek igaza volt, mikor a korlátlan hatalom miatt aggódott.

Dobrev Klára az ATV Egyenes Beszéd című műsorában úgy fogalmazott, “Orbán Viktor nem kiskaput csinált, hanem lebontotta a teljes hátsó falat.”

Szerinte ugyanis a törvényjavaslat – amelynek lényege, hogy a jövőben az országos tiszti főorvos javaslatára, a miniszter előterjesztésére a kormány rendelettel egészségügyi válsághelyzetet rendelhetne el – most egyik “beosztottján” keresztül Orbán Viktor fogja eldönteni, mikor legyen rendeleti kormányzás Magyarországon.

Hírdetés

Dobrev szerint ez is azt mutatja, hogy az ellenzéknek igaza volt, amikor a felhatalmazási törvénnyel kapcsolatban megfogalmazta aggályait.

Az EP-képviselő azt mondta, Brüsszelben az ellenzéki képviselők sokat dolgoznak azon, hogy az Unió vezetése megtudja, micsoda veszélyeket rejt Magyarországra nézve ez a helyzet, és ha Orbán Viktor így folytatja politikáját, Dobrev szerint lassan mindenki elpártol tőle az uniós vezetők és politikusok közül.

Dobrev szerint a miniszterelnök “nem ismeri az újfajta európai politizálást”, nem tudja, hogy nem lehet már olyan egyszerűen félrevezetni a döntéshozókat, ezzel pedig veszélybe sodorhatja Magyarország uniós támogatásait.

Dobrev Klára kiakadt Orbánék legújabb aljas húzásán: Orbán lebontotta a teljes hátsó falat


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »