Már csak választó kell

Már csak választó kell

Nem találná ki az olvasó…

 

 így inkább elárulom: kordonbontó kunszttal kezdte a szerda reggelt a karmelita kolostornál a Momentum parlamenti frakciója, kiegészülve Hadházy Ákos független műrepülő lódoktorral. A műsorról élőben jelentkezett be Gelencsér Ferenc frakcióvezető: – Tiltakozunk a kormány hazugságai ellen, és kiállunk hétpontos követelésünk mellett – közölte a mutatványos, majd arról szavalt, hogy továbbra is hervadhatatlan hévvel fognak harcolni a természeti környezetért, a jövő generációiért, a szabad sajtóért, a fenntartható ­klímapolitikáért és mindazért, amit a piszok kormányzat módszeresen lábbal tipor.

Hírdetés

Ha kinézelődtük magunkat az ijesztő matinén, olvassunk bele Donáth Anna aznapi Index-szózatába is. A Momentum uniós képviselője azon mereng, vajon miért nem az ellenzéknél van az a pár százezer szavazó, aki az elmúlt évben kiábrándult a Fideszből? (Hogy honnan ez a számszaki adat, azt nem árulta el – én Pulai András vicces cégére tippelek…) Arról is beszélt, hogy az ellenzék attól lesz kormányzóképes, ha tudja, mit akar, és van elég politikai bátorsága, hitelessége és társadalmi támogatottsága a megvalósításhoz. Eddig hiányzott egy ilyen politikai közösségtől, ám jó hír, hogy Donáth pártjának remek ajánlatai vannak – már csupán a választók támogatását kell megszerezni. Mindössze. Még szerencse, hogy a Momentumnak kidolgozott politikai stratégiája van, ennek mentén tevékenykedik az ifjú gárda, magyarázta az ábrándos tekintetű brüsszeli asszonyka. (Gondolom, a stratégia egyik megkerülhetetlen klinikai eleme a Gelencsér-féle krónikus kordonbontás.)

Borítókép: Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes nyilatkozik a sajtónak a Fővárosi Közgyűlés ülése elõtt 2020. június 24-én (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Pilhál György – www.magyarnemzet.hu

 


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »