Már biztos nem kell a híd alatt éjszakáznia a külügyminiszternek, végre beköltözhet a "szülei által vásárolt" luxusvillába

Már biztos nem kell a híd alatt éjszakáznia a külügyminiszternek, végre beköltözhet a "szülei által vásárolt" luxusvillába

Egy évvel és négy hónappal azután, hogy megvásárolta, beköltözhetett Dunakeszin lévő luxusvillájába Szijjártó Péter külügyminiszter és családja.

A Bors birtokában lévő tulajdoni lap másolata szerint tavaly május 9-én került Szijjártó Péter és felesége 50-50 százalékos tulajdonába egy – házzal és udvarral együtt – 1586 négyzetméteres dunakeszi ingatlan. A politikus saját bevallása szerint 167 millió forintért vásárolta a házat, megtakarításaiból és családi segítséggel. Szijjártó egy interjúban azt mondta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök is biztatta a házvásárlásra, mivel a kormányfő szerint fontos, hogy egy ország külügyminisztere méltó módon tudja fogadni partnereit akár az otthonában is.

Kívülről a méregdrága villa egyáltalán nem tűnt tavaly sem lelakottnak, ennek ellenére Szijjártó hatalmas felújításba fogott. Lapinformációk szerint lényegében a teljes belső teret átalakították, s kicserélték az ablakokat is. A dunakeszi háznál már csak egy ajtó előtt álló létra emlékeztetett a korábbi állapotokra. A 167 millió forintos villa értéke mostanra megközelítheti a 200 millió forintot is.

A lap kérésére a tárcavezető nem árulta el, hogy mennyibe került az ingatlan felújítása, de beköltözését elismerte. Szijjártót nem találták otthon. A kamerával felszerelt csengő működött ugyan, de névtábla nem szerepelt rajta.

A sövény továbbra is olyan sűrű, hogy az udvarra alig lehet belátni. A házra egyelőre nincsenek felszerelve kamerák, de egy kerítésre helyezett tábla azt jelzi, hogy egy biztonsági cég védi az ingatlant. Vagyis a kormánytagok védelmére is hivatott Terrorelhárítási Központnak itt nincs feladata.

Hírdetés

A miniszter magánéletét a szomszédai is védik. Csak egyikük volt hajlandó szóba állni az újságírókkal. A hölgy azt mondta, hogy Szijjártó udvariasan bemutatkozik és köszön mindenkinek, akivel az utcán összefut. A közelben lévő kisboltban még nem látták, de egy korábbi fotó szerint inkább a közeli hipermarketet kedveli.

(Borsonline nyomán)

Egy takaros kis nyaralója is van Szijjártónak – ő is a nagymamájától kaphatta ajándékba, mint Győzike a pénzét

Szép dolog a családi összefogás: a hivatalos verzió szerint Szijjártó is így vásárolta házikóját

Szijjártó családjának vagyonosodását is vizsgálná a Jobbik

Novák: nem gyanús, hogy Szijjártó Pétert állítólag a szülei tartják el, Semjén Zsoltot pedig a kiskorú gyerekei?

Valamivel nagyobb Szijjártó "szüleitől kapott" pecója, mint amekkorát bevallottak

Szijjártó: "Orbán biztatott a házvásárlásra"

Jól jön Szijjártónak a rezsicsökkentés, persze szülei is besegíthetnek új házikója fenntartási költségeibe

Aki bizonyítékot keres ügynöki tevékenységre, nézze meg a frissen kinevezett külügyminiszter luxusvilláját!


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »