Már beruházásokra is fordíthatók az összegek

A Lendva Községi Magyar Nemzeti Önkormányzati Közösség (LKMNÖK) Tanácsának legutóbbi, az online térben tartott ülésén módosították az önkormányzat idei költségvetését.

A kormány őszi döntése alapján a nemzeti önkormányzatok az államtól kapott támogatásokból nem csak működésre és programmegvalósításra, hanem a különböző ingóságok és ingatlanok karbantartására, illetve beruházásokra is használhatják a költségvetésből származó eszközeiket, legfeljebb az évi költségvetés 30 százalékának erejéig. Az LKMNÖK élt is ezzel a lehetőséggel, az év utolsó, rendkívüli tanácsülésén ugyanis a tanács úgy döntött, módosítja a 2020-as költségvetést. Ahogy ezt Vida Törnar Judit elnök az ülésen elmondta, tekintettel a koronavírusos évre, bizonyos programeszközök nem kerültek felhasználásra, a kormányrendelet szerint viszont most már felújításokra is felhasználhatók ezek. A tanács így 6.700 eurót különített el az irodahelyiségek ablakcseréjére.

Hírdetés

Az említettek mellet a tanács egy újabb mandátumra kinevezte Lebar Teodor tanácstagot a Göntérházi KÁI Tanácsába. Az iskolatanács januárban alakul újra.

Népújság

The post Már beruházásokra is fordíthatók az összegek appeared first on Külhoni Magyarok.


Forrás:kulhonimagyarok.hu
Tovább a cikkre »