Már Bayer szerint is lefelé tartó spirálban van a Fidesz

Már Bayer szerint is lefelé tartó spirálban van a Fidesz

Már az úgynevezett békemenet eddig leglelkesebb szervezői is rádöbbenni látszanak: komoly baj van a Fidesz háza táján. Bencsik András arról írt, Orbánt már nem szeretik úgy, mint régen, Bayer Zsolt pedig bevallotta: a tapolcai vereség után „soha többé nem tehetnek úgy, mintha semmi sem történt volna”.

Bayer írásában óva int attól, hogy a Fidesz „öncsalásba feledkezve gyógyítgassa” magát.

„A lényeg ugyanis az, vajon meg tudjuk-e állítani önmagunkat ebben a lefelé tartó spirálban. (…) most van itt a pillanat – az utolsó pillanat! – ezt megcselekednünk. (…) S ha nem állítjuk meg sürgősen a zuhanórepülést, ha nem emeljük ki repülőnket a dugóhúzóból, akkor vége. Akkor már csak a lezuhanás, vagy jobb esetben a sikeres kényszerleszállás marad” – fejtette ki Bayer. Arra is kitért, a társadalom négy és fél éven át visszaigazolta a Fidesz intézkedéseit, de „tavaly októberben történt valami és azóta nem találják magukat”. Ráadásul a legnagyobb veszély az, hogy sikerült rájuk ragasztani a korrupció bélyegét is. Úgy gondolja, teljesen mindegy, hogy a vádak „nagyjából kilencven százaléka szemenszedett hazugság”, úgy járhatnak, mint a viccben Heraklész, akiről elterjedt, hogy homoszexuális és hiába tett magáévá nyilvánosan kilencvenkilenc szüzet, mikor a századiknál összeesett, azt skandálta a tömeg, hogy „buzi”.

Hírdetés

Az újságíró szerint ezért kell most megállniuk és kitalálni a stratégiát, aminek a legfontosabb eleme, hogy „nem engedik elvenni a lelküket”.

„És a baloldalnak nincsen lelke. Ezért van ott, ahol. A Jobbiknak viszont most a legnagyobb a lelke. Bármi is legyen abban a lélekben! (…) De ne feledjük: a mi lelkünk is megvan még. (…) Most éppen az a pillanat van megint, hogy semmi szükség hátsó szobákban összebuherált kampányfogásokra meg hülye szlogenekre. Csak őszinteségre és lélekre. És munkára. Másképpen megnézhetjük magunkat” – fogalmazott Bayer.

http://www.pestiriport.hu/

Kategória:Hírek, Publicisztika


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »