Már az angolai négernek sem kóser Orbán? Az ész megáll: Már megint csík akarja húzni a repülőgépet

Időpont-egyeztetési problémákra hivatkoztak, valójában azonban az angolai néger elnök mondta le találkozóját Orbán Viktorral írta – vette észre az Index az Expresso című hetilapban. A portugál újságnak az angolai külügyminisztérium egyik névtelenséget kérő munkatársa azt mondta, hogy João Lourenço nem akarta fogadni „Európa egyik leginkább idegengyűlölő és szélsőjobboldali vezetőjét”.

Az Expresso emlékeztet arra is, hogy Szijjártó Péter magyar külügyminiszter március elején járt az afrikai országban, ahol találkozott kollégájával, Manuel Augustóval, akivel még jól alakultak a dolgok, de azóta a Fidesz viszonya megromlott az európai jobboldallal, és a magyar pártot felfüggesztették az Európai Néppártban.

Hírdetés

A lap magyarázata szerint Angolában nem népszerű az, ahogy Magyarország nyíltan ellenséges a menekülthullám kezelése során az afrikai néger bevándorlókkal, a lap szerint ennek jele az is, hogy „Orbán Viktor 2015-ben több száz kilométeres szakaszon épített szögesdrót-kerítést a szerb és a horvát határokon”.

A Magyar Hírlap kedden írta meg, hogy Orbán Viktor Angolába utazik, de a Miniszterelnöki Kabinetiroda ezt még aznap cáfolta. A magyar miniszterelnök ehelyett a Zöld-foki Köztársaságba látogatott.

index


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »