Már alkalmazást is kínálnak, hogy felajánlhassuk lakásunkat a migránsoknak

Már alkalmazást is kínálnak, hogy felajánlhassuk lakásunkat a migránsoknak

Gondolta volna, hogy olyan vállalatóriások is szerepelnek a migráció támogatói között, mint a Google vagy a Western Union? Sőt, az Airbnb-n keresztül már arra is van lehetőség, hogy migránsok számára ajánljuk fel otthonunkat. Egy kiszivárgott feljegyzés szerint az európai menekültügyi válságot „új standardként” kell elfogadni és „új lehetőségeket” rejt magában – legalábbis ez a Soros- alapítvány koncepciója.

A szervezet a bevándorlási politikákra globális szinten igyekezett hatni, ezért támogatták azokat a kezdeményezéseket, szervezeteket és hálózatokat, amelyek munkája közvetlenül kapcsolódott az ő céljaikhoz. A Migration Policy Institute központi szerepe vitathatatlan, így finanszírozták az Európai Integrációs és Migrációs Programot, a közös európai menekültügyi rendszert.

A memorandum megmagyarázza, hogy az európai menekültügyi válság miként nyitotta meg kapuit a Soros-szervezet számára, hogy tovább befolyásolja a globális migrációs politikát. A dokumentum tartalma szerint „a menekültügyi válság új lehetőségeket kínál” a „koordináció és együttműködés” érdekében más gazdag adományozókkal, tehát a menekültválság Európában nemcsak Soros szervezeteknek kedvezhet, hanem másoknak is, akik részesei a változásnak.

Ilyen például a SolidarityNow , ami 2013-ban alakult meg az Open Society Foundations (OSF / OSIFE) támogatásával. A honlapon szereplő információk szerint a helyi görög és a migráns lakosság számára nyújtott szolgáltatásokkal arra törekednek, hogy helyreállítsák „az erős Európa szolidaritáson és nyílt értékeken alapuló jövőképét.”

Elsődleges adományozóik között – talán nem meglepő módon – elsőként az Egyesült Nemzetek Szervezetét említik, de érdekes megnézni a többi támogató nevét is: az UNHCR, az UNICEF, a CARE International, a Radcliffe Alapítvány, a norvég Görögországi Nagykövetség, a Western Union és az Airbnb is.

2013 óta a SolidarityNow összesen 73 különböző programot támogatott. A nemzetközi humanitárius ügynökségekkel (pl. Az UNHCR, az UNICEF, a CARE International) való együttműködésre különösen büszkék: ezekkel tudják hatékonyan végrehajtani programjaikat- és mint írják – ezek a szervezetek teszik lehetővé teszik számunkra, hogy számos embert elérjenek, beleértve a „kiszolgáltatott népeket” is.

A SolidarityNow létrehozott két szolidaritási központot, amelyek Thesszalonikiben és Athénban működnek. Az UNHCR támogatja a Thesszaloniki Szolidaritási Központ szolgáltatásait (2016. szeptember 1-jétől), Thessalonikiben a menekültügyi központot, a menekültügyi és menekültügyi programot támogató Accommodation & Hosting programot, amely az LGBTI menekülteket érinti. Az UNICEF finanszírozza a Blue Dots projektet.

Hírdetés

A Nyílt Társadalom Alapítvány társfinanszírozza a Tilos projektet, az Athéni Szolidaritási Központot (2016. május 1-je óta) és a Thesszaloniki Szolidaritási Központot. Támogatja az összes SolidarityNow akciót és támogatást.

Az Athéni Szolidaritási Központot a Nyitott Társadalom Alapítványok és az EGT-támogatások közös finanszírozásával hozták létre. Az Európai Integrációs és Migrációs Program (EPIM) a követendő lépések programját finanszírozza.

Az Airbnb, a világ vezető vendéglátó társasága, a SolidarityNow nevű, úttörő görög nem kormányzati szervezettel karöltve elindította a görögországi Open Homes-t, egy új platformot, amely megkönnyíti otthonaik felajánlását a menekültek és a lakóhelyüket elhagyni kényszerülő lakosság számára. Bárki felajánlhatja erre a célra lakását az airbnb.com/welcome/refugees/ loldalon.

A támogatók között feltűnik a Microsoft is, ami a vállalati társadalmi felelősségvállalás részeként és a nem kormányzati szervezetek kezdeményezéseinek részeként minden szükséges MS termékét versenyképes áron kínálja. A Western Union is támogatja a menekültek oktatási tevékenységét, csakúgy, mint a Guerrilla Alapítvány „Future Interpreters” képzési programot, amit a közösségi tolmácsok és kulturális mediátorok számára indítottak Athénban és Thesszalonikiben. Érdekes momentum, hogy ebből finanszírozzák az athéni és thesszaloniki francia nyelvórák nyújtását (2017 szeptemberétől kezdődően) De feltűnik a Google neve is a támogatók között, a cégóriás alkalmazottai ugyanis számos adományt ajánlanak fel a menekültek számára.

Jurák Kata – www.magyaridok.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »