Már a szurkolók is követelik a németgyűlölő Angela Merkel távozását – az ottani libsi sajtó viszont továbbra is hazudozik

Már a szurkolók is követelik a németgyűlölő Angela Merkel távozását – az ottani libsi sajtó viszont továbbra is hazudozik

Szombaton játszották le a szászországi Aue városban az FC Erzgebirge Aue – SC Dynamo Dresden labdarúgó rangadómérkőzést. A Bundesliga harmadosztályában szereplő két csapat összecsapása előtt egyperces néma felállással emlékeztek volna a párizsi merényletsorozat áldozataira, ám a szász hazafias szurkolók kihasználták az alkalmat a politikai nézetük hangos kinyilvánítására: a lelátókról zúgott a „Merkelnek mennie kell!”

Szombaton került sor a Bundesliga harmadosztályában szereplő FC Erzgebirge Aue és a bajnoki tabellát vezető SC Dynamo Dresden találkozójára, amely végül 1:1-es döntetlennel ért véget. A mérkőzés előtt hangosanbeszélőn megkérték a szurkolókat, hogy egyperces néma fölállással adózzanak a legutóbbi párizsi merényletsorozat áldozatainak emlékére, ám a lelátókról fölzúgott az időszerű, az elmúlt hónapokban politikai mozgalom jelszavává is lett „Merkel muß Weg!”, azaz „Merkelnek mennie kell!”

Hírdetés

A németországi libsi, álszent sajtó jellemző módon adott hírt a szurkolók megnyilvánulásáról. A bild.de hírportál szerint „idióták a ‘Merkelnek mennie kell!’ bekiabálással zavarták meg az egyperces néma gyászt”. A stern.de hírportál pedig e szavakkal ad hírt az esetről: „A 15 ezres nézőseregből csak egyes, magányos rendbontók kiabálták, hogy Merkelnek távoznia kell.”

A fentebb említett, ismert politikai színezetű bild.de portál tudósítója, Christoph Fröhlich azt is tudni véli, hogy „mintegy húsz szurkoló” követelte a nemzetáruló (ez már a mi véleményünk – H. J.) Merkel lelépését a politikai porondról. A szurkolók politikai véleménynyilvánítását megörökítő videót később mindkét említett „német” hírportál eltávolította, ami nem is csoda, hiszen a tudósítás írott szövegével ellentétben a videón egyértelműen hallható, hogy húsznál azért jóval többen követelték Merkel távozását. Az említett videó a Nationaler Widerstand Mittel/Ostsachsen (Nemzeti Ellenállás Közép-Kelet Szászország) közösségi oldalán azonban most is megnézhető.

Hering J. – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »