Már a szíriai kormányerőket támadják a koalíció gépei?

Már a szíriai kormányerőket támadják a koalíció gépei?

Feltételezhetően az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalíció által végrehajtott légicsapás érte a szíriai kormányerők egyik táborát. Négy szíriai katona meghalt, többen megsebesültek, valamint járművek rongálódtak meg.

A Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű emigráns szervezet hétfői közlése szerint a támadás a nagyrészt az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorcsoport által ellenőrzött Deir-ez-Zór tartományban történt, a Szaika szíriai katonai táborban, Ajjas település közelében – írja az MTI.

Az OSDH legfrissebb információi szerint további 13 katona sebesült meg az Ajjas közelében történt támadásban vasárnap este.

Aszad agresszív cselekedetnek nevezte

A szíriai kormány szerint négy harci gép bombázta a szaikai katonai bázist, a légicsapást agressziónak minősítették – olvasható a The Independent oldalán.

Hírdetés

A koalíció szóvivője ezzel szemben azt állította, hogy a koalíció gépei semmilyen légitámadást nem hajtottak végre a kérdéses területen.

A szíriai külügyminisztérium azt közölte, hogy a Szíriai Arab Köztársaság határozottan elítéli az Egyesült Államok vezette koalíció hallatlan és kirívó agresszióját, amely sérti az ENSZ alapokmányának célkitűzéseit. A külügyminisztérium emellett arra kérte az ENSZ-t, hogy tegyen lépéseket, hogy ne ismétlődhessen meg hasonló incidens.

Civilek is életüket vesztették

Az MTI szerint egy másik célpont ellen Deir-ez-Zór városban szintén támadást hajtottak végre a feltételezhetően a koalíciós erőkhöz tartozó gépek, és ott meghalt egy nő és két gyermeke – közölte a helyi forrásokból tájékozódó megfigyelő szervezet.

Deir-ez-Zór tartomány az IÁ szíriai székhelyét, Rakkát köti össze a dzsihadista terrorszervezet által uralt iraki területtel. A tartományban található olajmezők jelentős bevételi forrást jelentenek az Iszlám Államnak.

Ha igaz, hogy a koalíció gépei támadtak, akkor ez volt az első alkalom, hogy a szíriai kormányerőkre mértek csapást.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »