Már a szaúdi média is elismeri a háborús veszteségeket

Már a szaúdi média is elismeri a háborús veszteségeket

Szaúd Arábiában először törik meg a csendet a katonai veszteségekkel kapcsolatban. Ezek a hírek pedig azzal kapcsolatosan jelentek meg, hogy az utóbbi napokban 16 szaúdi katona esett el a jemeni ellenállással folytatott harcok során.

Vasárnap és hétfőn a szaúdi Királyi Szárazföldi Erők parancsnoksága elismerte, hogy az utóbbi napokban több tisztjük és katonájuk is ,,szolgálatteljesítés közben életét vesztette,, az ország déli határán folyó hadműveletekben.

Szaúdi weboldalak és a közösségi média vasárnap és hétfőn névvel és rendfokozattal is megnevezték azt a 16 katonát akiket a jemeni hadsereg és a jemeni ellenállás ölt meg a harcok során.

Hírdetés

A szaúdi közvélemény folyamatosan követi a háborúval kapcsolatos híreket amióta hetekkel ezelőtt bejelentették, hogy három teljes szaúdi és szaúdi szövetséges dandár semmisült meg a jemeni ellenállással folytatott harcokban.

A legutóbbi szaúdi katonai veszteségekről a jemeni hadsereg szóvivője, Yahya Saree dandártábornok is beszámolt, azonban ő az információhoz azt is hozza tette, hogy a 16 szaúdi katonán kívül Szaúd Arábia által felbérelt zsoldosokat is végeztek a harcok során. Rajtuk kívül pedig sokan megsebesültek vagy fogságba estek.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Uprising Today)

Sharing is caring!


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »