Már a spanyoloknak is tele a hőcipőjük a néger betolakodokkal

Ugyanaz a folyamat játszódik le most a spanyoloknál, mint ami már több európai országban is, vagyis komoly konfliktusokat okoz a migránsok tömeges megjelenése: Barcelonában például egy övcsattal vertek meg egy amerikai turistát a nyílt utcán, pedig a férfi csak segíteni akart egy vita rendezésében – a spanyol társadalomban az ügy hatalmas felháborodást váltott ki; a többség a kormányt hibáztatja a befogadó politikája miatt

58 migránssal a fedélzetén kötött ki a tengeri mentőszolgálat hajója Almeriában. Ez azonban nem az egyetlen csoport volt. A spanyol hatóságok beszámolója szerint a parti őrség és a csendőrség hajóival együtt összesen 400 migránst tettek partra a hétvége két napja alatt. Amióta a nyár elején Róma lezárta a kikötőit a civilszervezetek mentőhajói előtt, Spanyolország lett a földközi-tengeri illegális bevándorlás első számú célállomása. Az idei év első hét hónapjában több mint 23 ezer illegális határátlépőt regisztráltak a dél-európai országban, kétszer annyit, mint egy évvel korábban.

Az olasz kikötőkből elsőként kitiltott NGO-hajó, az Aquarius is újra úton van. A legénység a marseille-i kikötőt elhagyva a tengeri mentést gyakorolja. A hajó koordinátora szerint azonban az szóba sem jöhet, hogy ne Európába hozzák a menedékkérőket. „A tengeri jog szerint a mentés után biztonságos kikötőt kell biztosítani. Líbia nem tekinthető ilyennek. Mi nem fogunk senkit Líbiába visszavinni, mert az nem biztonságos. Továbbra is európai kikötőkbe kell eljutnunk” – mondta Nick Romaniuk, az SOS Méditerranée koordinátora.

Hírdetés

Új befogadóközpont nyílt

A migránsok egyre erősebb áradata komoly feladatok elé állítja Spanyolországot. A napokban új befogadóközpontot nyitottak meg. A növekvő migráció súlyosan megterheli az egyébként is meggyengült szociális ellátórendszert. Emellett a spanyolok kedélyét korábban nem látott botrányok borzolják. A katalán fővárosban két napja illegális árusok – zömmel afrikai bevándorlók – vertek meg egy amerikai turistát. Szemtanúk szerint a bűne az volt, hogy közvetíteni próbált egy vitában az afrikai migránsok és vevőik között.

mti


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »