Már a német kormány sem javasolja a kipa viselését a zsidóknak

Már a német kormány sem javasolja a kipa viselését a zsidóknak

Az antiszemitizmus erősödése miatt nem javasolja a Németországban élő zsidóknak kipa nyilvános viselését a német szövetségi kormány antiszemitizmus elleni kormánybiztosa – derül ki a Funke médiacsoport lapjaiban szombaton megjelent interjúból.

Klein adatai szerint az antiszemita támadások elkövetőinek 90 százaléka szélsőjobboldali, és jóval kisebb számban olyan muszlimok, akik olyan arab tévécsatornákat néznek, melyek borzalmas képet festenek Izraelről és a zsidóságról.

Michel Friedman újságíró, a konzervatív Kereszténydemokrata Unió egykori politikusa, az Európai Zsidó Kongresszus korábbi elnöke úgy értékelte Klein szavait, hogy ezzela német kormány gyakorlatilag beismerte, hogy képtelen megvédeni zsidó állampolgárait.Ha a szövetségi kormány képviselője hivatalosan közli a zsidósággal, hogy nincsenek mindenhol Németországban biztonságban az antiszemitizmustól és az erőszaktól, az a német jogállamiságról és politikai valóságról állít ki szomorú bizonyítványt – húzta alá Friedman.

Hírdetés

Azt javaslom, hogy ezt a nyilatkozatot mindenki vegye nagyon komolyan, mert ahol a zsidók nem élhetnek szabadon és biztonságban, ott hamarosan másokra is sor fog kerülni – figyelmeztetett Michel Friedman.

Németországban 2018-ban 1646 antiszemita bűncselekményt jegyeztek fel, mintegy 10 százalékkal többet mint egy évvel korábban. Ez naponta 4,5 zsidók elleni támadást jelent. Az erőszakig fajuló antiszemita támadások száma 37-ről 62-re nőtt a múlt évben.

Halállal fenyegették a migránsok a kóser étterem tulajdonosát Berlinben. Az izraeli származású, Jeruzsálemben született Yorai Feinberg Berlin egyik kóser éttermének a tulajdonosa. Saját bevallása alapján már nem érzi magát biztonságban a német fővárosban, mert állandóan halálos fenyegetéseket kap, többségében muszlim migránsoktól.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »