Már a látszatra sem adnak Karácsonyék

Már a látszatra sem adnak Karácsonyék

A fűben meglapuló kutyagumi sem hallgat mélyebben, mint a baloldali sajtó és a szivárványkoalíció prominensei, a Karácsony Gergely vezette főváros buszmutyi-ügyéről. Pedig nemcsak az derült ki egyértelműen az elérhető dokumentumokból, hogy kamucégről, és ál-ajánlatról van szó, hanem a Demszky-korszakra kísértetiesen emlékeztető kaotikus, korrupcióba fulladó városvezetés rohadó anatómiája is élesen kirajzolódik. Figyelemre méltó, hogy sem az Index, sem a Telex, sem a 24.hu, a Hvg.hu, de még az Átlátszó.hu sem foglalkozott az üggyel, holott a tendernyertes körül végig minden bűzlött. Kezdve attól, hogy a CR-Facilities-t a pályázati kiírás lezárása előtt néhány nappal alapították meg a Karácsony-klánhoz kötődő üzleti körök: olyan ciprusi off-shore hátterű cégek, amelyek a főpolgármester helyettesének korábbi élettársa érdekkörébe tartoznak.

Az egy éves regnálás után már cserzett baloldali dölyffel kiskirálykodó városvezetés még csak meg sem próbálta titkolni, hogy a BKV buszbérlési tenderének az egyetlen értelme a pénzlenyúlás volt. Amellett, hogy a CR-Facililties nem rendelkezik busztelephellyel, és egyetlen alkalmazottja van, a pályázatukból is az öntelt, elbizakodott cinizmus sugárzik. Például egy másik cég részére kiállított ajánlást lobogtattak referenciaként, a pályázatukban nem létező buszok alvázszámait írtak be, sőt, amikor az ementáli sajtra emlékeztető mértékben lyukacsos „szakmai” ajánlatukhoz hiánypótlásra szólította fel őket a BKV, akkor a kamucég történetesen a vesztes versenytárs, a második helyre szorult Truck-Trailer & Parts Kft. (TT&P) tulajdonát képező busz adatait adták meg. Utóbbira még egyes banánköztársaságok kevésbé fantáziadús szerencselovagjai is csettintenének.

Az egész ügy legkarakteresebb baloldali jellegét azonban az adja, hogy következmény – oly sok más botrányukhoz hasonlóan – semmi. Karácsonyék szerint természetesen minden a legnagyobb rendben van, és azzal a válasszal söpörték az ügyet a főpolgármesteri hivatal szőnyege alatt már jócskán duzzadó mocsokhalmaz mellé, hogy a BKV felügyelőbizottsága semmilyen jogszabálysértést nem tárt fel a közbeszerzéssel kapcsolatban, s minden törvényszerűen történt. Ezzel persze számos magas labdát dobtak fel a mutyiügyek állatorvosi lovának is beillő tenderrel kapcsolatban a közhivatalok átláthatóságát fontosnak tartók számára, ám Karácsony az eddigiekben is kedvenc, kevés erőfeszítéssel járó módszerét alkalmazta: szemrebbenés nélkül hazudott szép nagyokat.

Hírdetés

Nem igazán törődött azzal, hogy ebben az esetben még a sánta teknősnél is hamarabb utolérik, hiszen azt állította, hogy nem kötnek szerződést a céggel, holott mint ismert: az október 30-án megtörtént. Lehet, hogy a főpolgármester nem vette észre, azzal még kellemetlenebb helyzetbe hozta magát, hogy azt hangoztatta: kötbért követelnek a cégtől a teljesítés elmaradása miatt, mivel ez csak az érvényes szerződés megléte esetében lehetséges. Csak sejteni lehet, hogy mi zajlik a Városháza zárt ajtói mögött, ám aggasztó, hogy a vesztes cég szó nélkül elállt a jogorvoslat igénylésétől, hiszen önmaga érdeke ellen senki nem cselekszik, különösen az üzleti életben.

Kárpáti András – www.magyarnemzet.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »