Már a látszatra sem adnak: egymásra szervezték a heti bizottsági meghallgatásokat

Már a látszatra sem adnak: egymásra szervezték a heti bizottsági meghallgatásokat

Megalakult az új Országgyűlés, a NER folytatásaként az ötödik Orbán-kormány kezdi meg működését. Hétfőn a kormányfő is letette esküjét, majd elmondta kissé zavaros, erős jelzőkben bővelkedő elnöki beszédét.

A Parlament oldalára felkerült meghívók tanúsága alapján szerdán és csütörtökön egy sor bizottsági ülést tartanak, ahol meghallgatják a minisztereket. És hát – biztosan csak véletlenül, kellő körültekintés hiányában – sikerült úgy kitűzni az időpontokat, hogy az ülések ütközzenek egymással, avagy fedjék egymást. 

Ahogyan azt tanult kollégám egyszerre szellemesen és cinikusan megjegyezte,

ennyi embere még az MTI-nek sincs.

Ezzel arra utalt, hogy az időpont-torlódások rendesen próbára tesznek egy szerkesztőséget, de sebaj. Az alábbi képen látható, mi is az egyszeri újságíró problémája:

Hírdetés

Fotó: parlament.hu

Például az, hogy szerdán 11 órakor kezdődik az Európai ügyek bizottságának ülése, a Fenntartható fejlődés bizottsága pedig 10-től délután 2-ig ül össze, miközben a Gazdasági bizottság 8-tól 12:45-ig, a Kulturális bizottság délben kezd, a Honvédelmi és rendészeti bizottság ülése pedig reggel 8-kor kezdődik ugyanazon a napon, és így tovább.

Ettől függetlenül természetesen igyekszünk beszámolni minden, a bizottsági üléseken elhangzó fontos hírről.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »