Már a lakosok éléskamráit fosztogatják a bevándorlók

Országszerte szombaton is több mint háromezer embert fogtak el a rendőrök tiltott határátlépés miatt – közölte a rendőrség vasárnap reggel az MTI-vel.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának közleménye szerint három ember ellen közokirat-hamisítás, tizenöttel szemben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

Az M1 aktuális csatornán Röszkéről jelentkező tudósítója vasárnap reggel elmondta, hogy csak Csongrád megyében mintegy 2700-an lépték át illegálisan a határt.

Arról is beszámolt, hogy szombaton nem sokkal 22.00 óra után kisebb rendbontás is történt a kerítésnél. Egy nagyjából 100-150 bevándorlóból álló csoport érkezett a kerítéshez. Mivel a gyűjtőpontok és a hangár is túlzsúfolt volt, a rendőrök megpróbálták átmenetileg a kerítésnél feltartóztatni az embereket. Ők viszont nem engedelmeskedtek, ezért a rendőrök jobbnak látták, ha továbbengedik a tömeget. Tettlegességre nem került sor.

Vasárnap reggel a röszkei határnál nyugalom volt, de – mint a tudósító elmondta – mind a gyűjtőpontnál, mind a hangárnál folyamatosak a rendbontások. A rendőrök tájékoztatása szerint ezek egymástól elszigetelt esetek, jellemzően egy-egy hangadó igyekszik maga mellé állítani a tömeget. 

A rendőrök készen állnak arra, hogy ezeket a hangadókat kiemeljék a tömegből – mondta a tudósító.

A határ szerb oldaláról, Horgosról bejelentkező tudósító elmondta, hogy az éjszaka is sok, migránsokkal teli busz érkezett Palicsra, ahonnan Horgosra szállították őket. A riporter azt mondta: a bevándorlók “egyre agresszívabbak”, az éjszaka forgató tv-stábokat botokkal fenyegetik. 

Több helyi lakos házába bementek, az éléskamrájában “falatoztak” – mondta a tudósító.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »